Lifestyle Zin in Zen

Herfsttip: Warme chocolade melk met kardemom

Herfst

 

Hoewel de herfst dit jaar redelijk rustig is begonnen, begint het nu toch echt wel door te zetten. Ik vind het een prachtig gezicht! De blaadjes die warm kleuren en een prachtig geheel vormen en uiteindelijk van de bomen vallen, om plaats te maken voor een nieuw seizoen.

 

Wanneer het weer dan wat guurder is, vind ik het altijd heel erg fijn om de gezelligheid binnen te halen. Alle kandelaars die ik in het voorjaar heb opgeborgen haal ik weer te voorschijn en vul ik overmatig met kaarsen en iedere avond  wil ik optimaal gebruik kunnen maken van onze kleine, maar oh zo mooie openhaard. Waar ik de hele avond voor kan zitten, met een goed boek en een lekker drankje.

 

foto: AGY Solutions

 

 

Mijn drankje van het moment is warme chocolademelk met kardemom. Wat een heerlijke combinatie is dat! Ik maak de Chocomelk altijd met gewone melk, omdat ik chocomel gewoon veel te dik en zoet vind. Begrijp me biet verkeerd, ik hou van zoet. Maar geloof mij, als je deze hebt geproefd, gooi je nooit meer achteloos een kop chocomel in de magnetron!

 

img_6366

Wat heb je nodig?

  • een beker melk
  • Cacao (ik gebruik deze)
  • kardemom
  • slagroom
  • koekjeskruiden
  • voor de liefhebber: een snufje steranijs.

Beschrijving

Verwarm de beker melk in een pannetje of in de magnetron. Ik gebruik zelf graag een pannetje, omdat ik dan tijdens het verwarmen van de melk, de ingrediënten toe kan voegen. Maar in de magnetron kan ook.

Voeg, naar gelang jouw smaak, de cacao toe en een klein mespuntje koekjeskruiden. Roer deze rustig door het pannetje. Als de kruiden zijn opgelost, voeg je een klein theelepeltje Kardemom toe. Ook dit moet je weer rustig aan door het cacao mengsel roeren. Je kunt, als je wil, nu nog een klein snufje steranijs toevoegen voor de smaak. Maar niet iedereen houdt van de smaak van steranijs.

Als alles goed geroerd is, giet je de chocolademelk in een beker en voeg er een lekkere toef slagroom bij. Om het geheel wat op te mooien besprenkel je een klein beetje koekjeskruiden op de slagroom en je bent klaar om heerlijk te genieten!

img_6380

Proost!!

Heb jij m al geproeft? Laat ons weten wat je er van vindt!

 

 

 

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.