De Zwendelprins
De Boekenkast van

Must-Read: De Zwendelprins

Heel soms word je verrast door de berichten in de mailbox… Zo ook een aantal weken geleden.. [PLING] De vooraankondiging van De Zwendelprins komt binnen:

In april verschijnt bij MOON uitgevers een spannend en meeslepend YA-fantasy avontuur in oriëntaalse setting: De Zwendelprins.

Ik ben direct geïntrigeerd. Wie ons een beetje kent, weet dat manlief en ik graag een mooi boek lezen [Ja, ik weet t, geef ons een boek en we zijn een heel weekend zoet]; YA heeft mijn voorkeur, Fantasy heeft zijn voorkeur. En laat mijn lief nu net “oriëntaalse roots” hebben. Het checkt direct 3 boxjes en ik maak een mentale note dat ik dit boek moet volgen. Dus terwijl ik de mail doorscan valt mijn oog eigenlijk direct op de naam van de auteur: Rima Orie.

Voor veel mensen zal dat ongetwijfeld nog niet veel zeggen, maar wat mij betreft kan het bijna niet anders dan dat het “onze” Rima is. Het nichtje van mijn “oriëntaalse” lief en ik pak mijn telefoon en ga direct over op “Je verteld mij ook nooit wat!” – modus. De details van het telefoongesprek zal ik jullie besparen, maar je kunt je er wellicht een voorstelling van maken hahahaha. Mannen 😉

Over Rima

Rima Orie auteur van De Zwendelprins

RIMA ORIE is dus familie van mijn lief en is junior jurist. Ze won de schrijfwedstrijd Moon YA Contest. Ze bouwde een grote fanschare op via schrijversplatforms Sweek.com en Wattpad. Met De Zwendelprins, haar sprookjesachtige debuut met invloeden uit haar eigen culturele achtergrond, hoopt ze lezers mee te nemen naar haar eigen, magische wereld.

Over De zwendelprins

Als nieuwsgierige keukenhulp is de zeventienjarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Suryan in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins.

De Zwendelprins
de Zwendelprins

Tien jaar na de verdwijning van de kroonprins, verschijnt er een prins uit het noorden bij het paleis met de belofte om de kroonprins terug te vinden. Deze mysterieuze prins vraagt Simran om met hem mee te gaan en hem te helpen het paleis ongezien te verlaten. Simran snakt ernaar meer te zien van de wereld buiten de paleismuren maar kan ze deze prins wel vertrouwen? Of zijn zijn plannen helemaal niet zo nobel als ze lijken?

De Zwendelprins komt dus binnenkort uit en wij kunnen niet wachten om het boek te lezen. Maar van wat ik nu al lees en weet, is het een echte MUST-READ! En dat zeg ik echt niet onder dwang 😉

Facebook Comments

RelatedPost

One thought on “Must-Read: De Zwendelprins”

  1. Ik kan ook nauwelijks wachten tot 18 april. Komt mooi uit dat ik een dag later jarig ben want ik weet voor de verandering eens precies wat te vragen voor mijn B-Day. Ik houd van boeken met culturele invloeden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.