STABILO EASYoriginal

Knutselen en tekenen zijn hier thuis favoriet. De ene kleurplaat na de andere wordt met tong uit de mond ingekleurd en iedere dag komen er stapels tekeningen mee naar huis. Zelfs nu Kyra in groep 3 zit..

2015-11-08 13.52.24

Beide kinderen zijn redelijk creatief onderlegd en kunnen zo uren lang bij mij aan de keukentafel zitten.

Kyra spant de kroon, die kan de ene tekening na de andere maken en de ene is nog kunstzinniger dan de andere. En nu ze kan schrijven, maakt ze soms hele verhalen met tekening.

Sam is van de knutsel. Geef die jongen een schaar, een doos stiften, wat Pritt stift en een papiertje en de leukste tekeningen en knutsels worden gemaakt op microniveau. Hij kan letterlijk op de kleinste papiertjes een poppetje tekenen.

Dus wanneer mijn kinderen tekenspullen mogen uitproberen van Stabilo, is dat wel aan hun besteed.

2015-11-08 14.19.20Kyra vat haar taak uiterst serieus op, zoals altijd. Al bij het uitpakken van het pakketje, is ze betoverd door de STABILO EASYoriginal. Een ergonomische rollerball met vulpen inkt, wat ook nog eens uitwisbaar is met een inktwisser. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kyra heeft een roze gekregen, maar hij is ook in diverse andere kleuren te krijgen. Wat mij direct opvalt is de ergonimische vorm van de pen. De gripzone van deze pen heeft een opvallende vorm, waarbij de wijsvinger iets verder naar voren kan worden geplaatst tegenover de duim. Hierdoor vermindert de spierspanning in de hand aanzienlijk. Kyra heeft gelijk door dat haar vingers op de gripzone moeten. En ze gaat naar hartenlust schrijven. Door deze grip ontspant de hand meer, waardoor er geen kramp meer optreedt tijdens het schrijven. Wanneer ik het zelf probeer, valt mij op dat de pen niet alleen erg licht is, maar ook zeker heerlijk schrijft. Ik weet nog dat ik vroeger in groep 3 altijd inkt op mijn duimen had van mijn vulpen en dat aan het einde van de dag mijn handschrift zo slecht was, door de kramp in mijn handen. De Stabilo EASYoriginal lijkt dat probleem te hebben opgelost.

2015-11-08 13.44.51

Na een tijdje schrijven is Kyra er over uit.. deze pen is voor haar. Het is jammer dat ie niet in “Elsa-blauw” is, maar dat neemt mevrouw op de koop toe. Ook ik ben erg tevreden!

De STABILO EASYoriginal is verkrijgbaar in links- en rechtshandige uitvoering en diverse limited editions en kost € 6,95

2015-11-08 13.43.03

 

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *