Kinderboeken

Kinderboekenweek 2015

Leestijd: 2 minuten

Van 7 tot en met 18 oktober is het weer zover. Dan kunnen we weer volop genieten van de Kinderboekenweek. Dit jaar wordt alweer de 61ste editie van dit boekenfestijn georganiseerd. Deze staat dit jaar volledig in het teken van natuur, wetenschap en techniek, met het thema: ‘Raar, maar waar!’.

 Raar maar waar logo

 

 

per-ongelukt-kinderboekenweekgeschenk-2015Zoals elk jaar is er weer een Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar is het boekje geschreven door Simon van der Geest. In Per Ongelukt! bedenkt hoofdpersoon Ro, samen met zijn vrienden een absurd plan om zijn moeder te bevrijden uit een streng bewaakte gevangenis op een eilandje in de Waddenzee. Om het plan te laten slagen werkt hij ergens in een afgelegen schuur aan een geniale uitvinding.
Op zondag 18 oktober is het Kinderboekenweekgeschenk niet alleen een spannend boek, maar ook een toegangskaartje voor wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland. Voor deelnemende Musea kijkt u op de website van de Kinderboekenweek.

 

 

Ook Hethuishoudenvan.nl zal deze week aandacht besteden aan de kinderboekenweek en zal een aantal favoriete kinderboeken bespreken voor alle leeftijden!

PRENTENBOEK VAN DE KINDERBOEKENWEEK

uitgave1-prentenboekMies van Hout neemt je mee op een tocht door de wonderlijkste werelden. Klauter op je vingertoppen mee door de bomen, zoek je weg over de krokodillenrivier en dwaal rustig door de bramentuin. Kijk uit voor de afgrond! Geen nood, we springen gewoon van wolk naar wolk en roetsjen daarna van de berg. Durf jij vervolgens door de grot en dan héél stilletjes langs het monster? Dan zijn we er bijna…. Al zoekend, dwalend en puzzelend doet Mies van Hout je in dit Prentenboek van de Kinderboekenweek vergeten waar je ook al weer naartoe op weg was, zoveel is er te zien en beleven. En op iedere pagina sluit een nieuw vrolijk dier zich aan bij de stoet. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is er een om opnieuw en opnieuw doorheen te springen en klauteren.

Verkoopprijs in de boekwinkel: € 5,-.

Mies van Hout (Eindhoven, 1962) werkt sinds 1989 als illustrator en grafisch vormgever. Ze is zich in de loop der jaren steeds meer op prentenboeken toe gaan leggen.

Voor Bang Mannetje, met tekst van Mathilde Stein, ontving ze in 2006 de Kinderboekwinkelprijs. Voor haar eigen prentenboek Vrolijk ontving ze in 2012 dezelfde Kinderboekwinkelprijs en Vriendjes werd in 2013 bekroond met een Vlag en Wimpel van de Penseeljury.

Haar boeken zijn in meer dan twintig talen verschenen en voor de Duitse versie van Vrolijk werd zij genomineerd voor de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.