Animatiefilm Reis naar het Noorden

Leestijd: 2 minuten

 

Reis naar het Noorden

 

reis naar het noordenSt. Petersburg, 1882. Sasha is een groot bewonderaar van haar opa die als bekende ontdekkingsreiziger niet meer terugkwam van een expeditie naar de Noordpool. Als zij zijn reisplan ontdekt, loopt ze van huis weg om hem te gaan zoeken. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een schip en vaart samen met hen naar het verre Noorden.

Sasha is een slim en doortastend meisje van 15 jaar dat opgroeit in het aristocratische milieu van St. Petersburg aan het einde van de 19e eeuw. Ze is groot bewonderaar van haar opa, een bekende ontdekkingsreiziger die niet meer terugkwam van een expeditie naar de Noordpool. Nadat Sasha zijn reisplan ontdekt, loopt ze van huis weg om hem en zijn schip te gaan zoeken. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een schip en vaart samen met hen naar het verre Noorden. Onderweg leert ze geld te verdienen in een restaurant en zich als meisje van adellijke afkomst aan te passen aan het ‘gewone’ volk. Tijdens haar zoektocht op zee en de Noordpool moet ze zich redden tussen de mannen en jongens en deze ook nog eens voor haar zien te winnen. Maar ze is dapper en vastberaden en weet met haar charmes en haar grote hart uiteindelijk iedereen mee te krijgen in haar eigen ontdekkingsreis.

Wij zijn inmiddels enorm verwend door de animaties van Disney, dat we de andere animatiefilms die er iets anders uit zien aan ons voorbij laten gaan. Dit is zo’n film! Een film met een prachtig verhaal! Hoewel ik het gevloek van de kapitein niet erg kon waarderen in deze kinderfilm, hebben we toch enorm genoten van de heldhaftigheid en de vastberadenheid van Sasha. Ik heb de film gekeken met mijn 4 jarige zoon en bijna 7 jarige dochter, beide film fans. Echter was de film voor mijn zoon wat ambitieus. Sommige stukken vond hij best spannend en ingewikkeld. En ik kan hem geen ongelijk geven, want je moet er wel helemaal bij zijn om het hele verhaal te begrijpen. Maar dat neemt niet weg dat het een mooie film is.

VANAF 10 DECEMBER TE ZIEN IN:
Amsterdam (EYE, Rialto, Filmhallen, The Movies, Lab111, Kriterion), Breda (Chassé), Haarlem (Filmschuur), Nijmegen (LUX), Den Bosch (Verkadefabriek), Helmond (Cacaofabriek), Hilversum (Filmtheater Hilversum), Zwolle (Het Fraterhuis), Den Haag (Filmhuis Den Haag), Rotterdam (LantarenVenster),Utrecht (CineMec,Louis Hartlooper Complex), Groningen (Forum), Tilburg (Euroscoop), Hoorn (Cinema Oostereiland), Enschede (Concordia), Eindhoven (Plaza Futura), Leeuwarden (Slieker Film), Maastricht (Lumière Cinema), Arnhem (Focus Filmtheater), Ede (CineMec) en Enkhuizen (Cinema Enkhuizen).

 

Wil jij de komende vakantie ook naar Reis naar het Noorden?

kaartjs reis naar het Noorden

 

Wij mogen een filmpakket weggeven, met 2 kaartjes voor de film!

Wat moet je doen?

  1. Like ons op Facebook
  2. Deel de post
  3. Vertel ons waarom jij graag naar deze film toe wil gaan!
Succes! Op 16 december maken wij de winnaar bekend via Facebook!

 

 

 

 

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.