sluipend gif

Boek preview: Sluipend gif van Corine Hartman

Leestijd: 2 minuten

Boek preview: Sluipend Gif van Corine Hartman

Op 16 februari in de boekhandel

Op 16 februari komt het nieuwe boek van Corine Hartman uit: Sluipend Gif. In deze boek preview lees je meer over het boek.

‘Hij zwijgt. Net als toen, toen hij me zag in mijn bruidsjurk. Alleen de blik die hij nu over mijn lichaam laat glijden is anders. Heeft niets van verlegenheid. Eerder van medelijden. Ik zou willen dat hij me slaat. Liefst zo hard dat ik nooit meer wakker word.’

Sluipend gif
Sluipend gif

Corine Hartman – Sluipend gif

Een treffende, realistische thriller, geïnspireerd op een waargebeurd familiedrama

Ach, overal is wel eens wat. Jacqueline houdt van haar echtgenoot, al intimideert en manipuleert hij haar steeds vaker. Het ligt vast ook aan haar, want voor de buitenwereld is hij altijd heel voorkomend. Charmant zelfs. Straks zal het weer beter gaan: de zorg voor haar manisch-depressieve moeder slokt veel tijd op en Gijs heeft zijn ontslag nog niet verwerkt. Ze moet geduld hebben. En eigenlijk hebben ze het toch goed samen?

Maar zo simpel is het niet. Integendeel. Met de daad van een Franse naamgenote in gedachten, ziet Jacqueline in haar wanhoop uiteindelijk nog maar één uitweg. Hij moet dood.

Jacqueline Sauvage

 Sluipend gif is geïnspireerd op de zaak van Jacqueline Sauvage, die meer dan 47 jaar (!) werd mishandeld door haar man en hem toen vermoordde. Deze zaak is veel besproken in Frankrijk, president Francois Hollande verleende zelfs gratie. Die werd daarop ingetrokken, maar uiteindelijk is ze eind 2016 toch definitief vrijgelaten.

Daarnaast zijn euthanasie en mentale ziektes  thema’s in dit boek. De hoofdpersoon in het boek heeft een manische depressie.

Voor het schrijven over deze thema’s heeft zij grondig onderzoek gedaan, maar ook geput uit haar eigen ervaringen met deze ziekte uit nabije omgeving.

Corine Hartman

"<yoastmark

Corine Hartman (1964) schreef ruim vijftien thrillers, werd diverse malen genomineerd voor De Gouden Strop en won meerdere malen de Crimezone Award.

Ze beheerst een zeer breed schrijfpalet: met Tomas Ross, onder de naam Ross & Hartman, schrijft zij actiethrillers zoals Doodskopvlinder en Zwarte weduwe. Ook haar keiharde Jessica Haider-serie is zeer populair.

Voor Sluipend gif en Een vlaag van waanzin gebruikt ze weer een totaal andere stijl: op een treffende en realistische manier verwoordt ze wat er vooraf gaat aan een familiedrama – hoe de dader tot zijn of haar dader komt.

Sluipend Gif is vanaf 16 februari te bestellen bij Bol.com en in de boekhandel.

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.