Boek preview: Zim

Leestijd: 1 minuut

Als de jonge arts Felix Wellenstein bericht krijgt dat een studievriend is omgekomen bij een auto-ongeluk besluit hij naar diens afscheidsdienst in Zimbabwe te gaan. Hij wil dan ook Grootfontein bezoeken, het prachtige boerenbedrijf van zijn grootvader dat in 2003 is ingepikt door de veteranen van president Robert Mugabe. Kort na zijn aankomst in Harare loopt Felix in een hinderlaag, waarna hij met de mysterieuze Victoria moet vluchten voor Mugabes geheime politie. Was de dood van zijn vriend wel een ongeluk? Was de hinderlaag toevallig? Als Felix erachter komt dat Chinese ingenieurs op het zwaarbewaakte Grootfontein een mijn hebben geopend, besluit hij ondanks het dreigende gevaar ernaartoe te gaan. Met de hulp van de jonge Zimbabwaanse ranger Melody komt hij op het spoor van een duister complot waarvan de onthulling een nieuwe wereldwijde economische crisis kan veroorzaken.
ZIM is verkrijgbaar vanaf 6 oktober als paperback maar ook verkrijgbaar als e-book
ZIM is geschreven door René van Rijckevorsel. Rijckevorsel (1961) is lid van de hoofdredactie van Elsevier. Hij woonde in de jaren negentig enkele jaren in Zimbabwe. Zijn eerste boek Tunis werd zeer goed ontvangen en won de Schaduwprijs 2015 voor beste debuutthriller.

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.