Boek review: Raphael Montes – Perfecte Dagen

Leestijd: 2 minuten

Montes -Perfecte DagenRaphael Montes – Perfecte Dagen

 

Het is voor je eigen bestwil, ik ga je gelukkig maken.

 

Rio de Janeiro.

Geneeskundestudent Téo leidt een teruggetrokken leven samen met zijn bedlegerige moeder. Hij voelt zich het meest op zijn gemak wanneer hij tijdens de anatomie les lijken mag ontleden. Dan ontmoet hij op een feestje Clarice, een jonge, vrije geest die ervan droomt ooit haar eigen roadmovie te kunnen maken. Téo raakt geobsedeerd door Clarice en als zij hem negeert, komt hij uit liefde voor haar tot een extreme daad.

Hij leest haar scenario voor zover Clarice dat al afgerond had en besluit de daarin beschreven route met haar te volgen. Téo dwingt Clarice met hem mee te gaan. Daarbij komen ze regelmatig in het nauw, maar Téo weet er lange tijd mee weg te komen.. Hij behandelt haar voorkomend, maar bereidt intussen zijn volgende stappen zorgvuldig voor. Zijn daden motiveert hij met dreigende, maar onweerlegbare logica. Tot Clarice volledig in zijn macht is en wel van hem móet houden.

 

Het boek is prettig weg te lezen, hoewel ik het achteraf geen “puntje-op-mijn-stoel”- thriller vond. Echter was ik zeer geïntrigeerd en nieuwsgierig naar iedere volgende pagina. Wat het wat mij betreft een aanrader maakt voor de komende regenachtige periode.

 

Perfecte dagen is het tweede boek van schrijver en advocaat Raphael Montes (Rio de Janeiro, 1990) Zijn debuut, nog niet vertaald in het Nederlands, trok direct de aandacht van de Braziliaanse critici en werd genomineerd voor verschillende prijzen.

Perfecte dagen is zijn tweede thriller en belooft zijn internationale doorbraak te worden.

 

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.