Kinderboeken

Boekenhandel Actie: Geef mij maar een boek!

Leestijd: 2 minuten

De boekverkopers van Nederland hebben de handen ineen geslagen.


logomainZij hebben besloten om vanaf februari 2016, ieder jaar een  prachtig kinderboek ter beschikking te stellen voor maar 1 euro. Dit omdat zij graag zien dat de jeugd van tegenwoordig opgroeien tussen de mooiste kinderboeken ooit! Boeken die iedereen in de kast zou willen hebben staan. Dat wensen zij ieder kind toe!

En dan niet zomaar een goedkope pocket, maar een prachtige paperbackuitgave op romandruk met full colour omslag.
Boeken om te hebben, om te koesteren.

Dit jaar kun je daarom op 20 februari voor maar €1,-, bij alle boekhandels in Nederland, het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw kopen.

Oorlogswinter is een van de spannendste en meestgelezen jeugdboeken.

Opmaak 1Je leeft mee met de veertienjarige Michiel, een jongen uit de buurt van Zwolle, die onder moeilijke omstandigheden volwassen wordt tijdens de ijskoude winter van 1944/1945, de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog. Michiel wil graag bijdragen aan het verzet tegen de bezetter. Als gevraagd wordt of hij een brief aan iemand wil bezorgen als een verzetsactie mis mocht gaan, voelt hij zich eindelijk serieus genomen. Maar de overval blijkt verraden, Dirk wordt opgepakt en degene bij wie hij de brief moet bezorgen, is doodgeschoten door de Duitsers. Vanaf dat moment leert Michiel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen en dat hij voor een juist oordeel op zichzelf moet vertrouwen. Hij ontdekt dat oorlog misschien spannend lijkt maar vooral ook gruwelijk is. Met zijn eenzaamheid groeit ook zijn onafhankelijkheid. Michiel moet als een volwassene zijn eigen beslissingen gaan nemen. Die laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen…

Oorlogswinter ontving sinds de publicatie in 1972 verschillende prijzen, waaronder de Gouden Griffel in 1973. In 1975 zond de Vara de gelijknamige televisieserie uit, die in 2006 weer uitkwam op DVD. In 2008 verfilmde Martin Koolhoven Oorlogswinter, waarvoor in Nederland en België meer dan 1 miljoen bezoekers naar de bioscoop kwamen.

Onafhankelijke stichting

Het initiatief komt van de onafhankelijke stichting GEEF MIJ MAAR EEN BOEK!, uitsluitend bestaande uit boekverkopers.

 

Ik zeg, wat een absoluut top idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.