Boekreview: Anne Bishop – Rode letters

Leestijd: 2 minuten

Je herkent dat gevoel wel, je begint voorzichtig in het eerste boek van reeks. Hoewel je eigenlijk van te voren wel weet dat de rest van de boeken ook moet kopen bedenk, je je voorzichtig dat het boek eigenlijk ook wel tegen kan vallen.. Het kan.. Soms…  Maar ook deze keer heb ik het weer aan het verkeerde eind! Ik wil meer! Nu!

Fantasy is mijn favoriete genre. Zowel bij boeken als series en films. Er gaat bij mij niets boven een avondje weerwolf, mysterieuze vampier of een bad ass Heks (Ja, ik ben dat meisje dat ook avonden achter elkaar “supernatural” en “True Blood” kan kijken..) en alle Marvell films heb ik gezien. Dus toen ik Rode Letters van Anne Bishop mocht reviewen, was ik heel nieuwschierig.

“Rode Letters” is het eerste boek uit de serie “De Anderen” van Schrijster Anne Bishop en gaat over Meg Corbyn en de anderen. Meg is een cassandra sangue, een bloed profeet, die de toekomst ziet elke keer als haar huid bloed. Wanneer ze op de vlucht is voor een man die gaar gave wil misbruiken, eindigd zij in een stadspark van de Anderen. Hier geldt de menselijke wet niet. In het stadspark van de Anderen ontmoet Meg Simon Wolfgard, een gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside. Hij geeft haar een baan als Contactmens, maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij besluiten of zij het waard is om de fragiele vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten.
Let op: spoiler allert!

Het boek speelt zich af in een “moderne” wereld, waar mensen en bovennatuurlijke wezens gescheiden van elkaar leven. Men wil niets van elkaar weten en beide rassen minachten elkaar. Om toch in “vrede” te kunnen leven, zijn er contactmensen aangesteld. Zij zijn de bemiddelaars tussen de twee werelden en zorgen er voor dat conflicten worden opgelost. Meg, de hoofdrolspeelster in deze serie, wordt zo’n Contactmens. Wat veel consequenties met zich mee brengt.

In het begin van het boek moest ik een beetje er in komen. Mede omdat ik net een heel ander genre had gelezen waar alles heel snel gebeurde en daar nog vol van was. Not to self: niet doen dus. Anne Bishop begint wat rustiger in het boek, legt alles goed (en beeldend) uit. Dat is wel iets waar jonge lezers even door heen moeten, maar al snel zat ik helemaal in het boek en was ik in de ban van Meg.

Wat mij betreft is dit een echte aanrader voor in jouw vakantieboeken collectie! Het is geen cliché “Girl meets boy”- verhaal en er zitten leuke, maar ook best spannende twists in. Ik kan niet wachten tot ik weer wat meer quality tijd kan doorbrengen met Meg, want er zijn inmiddels al 3 boeken uit en de vierde is onderweg.  Ik ga snel de volgende delen bestellen….

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.