Corien van Zweden – Een hapje uit de zon

Leestijd: 2 minuten


image005image003Kanker is een ziekte die veel mensen raakt. Of het nu zelf bij jou wordt ontdekt, bij een naaste of bij een kennis of vriend. Je wereld staat op zijn kop, maar het leven gaat door. Ik kan het weten. want zoals veel van jullie inmiddels weten, was er in 2012 een tumor ontdekt in mijn (toen) 3 jarige dochter. Hele boekwerken kan ik er over schrijven en nog iedere dag dank ik God en wie mij dan ook maar horen wil dat het goed is gekomen met haar en dat zij kan opgroeien als een normaal kind. Maar het krijgen van kanker, het “wonen” op de afdeling oncologie, heeft ook andere kanten. Ik heb daar bijvoorbeeld geleerd dat het woord” verschrikkelijk” meerdere lagen heeft, want ja, het is verschrikkelijk dat mijn kind kanker heeft. Maar hoe verschrikkelijk zou het zijn als zij, zoals vele andere kindjes, er gehandicapt uit zou komen…. of als zij de strijd niet verder zou kunnen strijden, omdat de kanker te agressief is? En wat is het toch verschrikkelijk als mensen in jouw omgeving, niet weten wat ze tegen je moeten zeggen?  Maar het brengt mensen, lotgenoten, die elkaar anders nooit tegen zouden komen, ook bijeen.

Als bij journalist en schrijfster Corien van Zweden borstkanker wordt geconstateerd, ontdekt ze dat in de brugklas van haar oudste dochter vijf ouders kanker hebben. Een bizarre situatie, die de getroffen ouders en hun kinderen tot lotgenoten maakt. Wat richt kanker in al die gezinnen aan? Hoe gaat iedereen met de ziekte om? Wat verandert er in hun leven? En hoe houd je je staande terwijl het leven op zijn kop staat?

Een hapje uit de zon biedt houvast en herkenning aan iedereen die met kanker te maken krijgt. Persoonlijke verhalen en professionele meningen zijn samengevoegd tot een gelaagd verslag van de impact van deze ziekte.

Een hapje uit de zon is eerder verschenen onder de titel Kankerklas. Vanaf 1 september is het boek verkrijgbaar als paperback en e-book.

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.