de zakenmam agenda review

Update: De zakenmam agenda

Leestijd: 5 minuten

Vorig jaar moest ik mijzelf eens flink toespreken op mijn zoveelste paniekaanval omdat ik nog zooooooo veel te doen heb (zing je mee? Zoooo veel te doen, ik heb nog zo veel te doen -Doe Maar) komt er een mailtje binnen van Marieke o.a. De bedenker van de Zakenmam agenda. Maar.. het is nog geen vrijdag.. toch? Cadeautje noemde ze het mailtje en terecht. Dit mailtje was de schop onder mijn achterste die ik echt even nodig had. 

 Van Purpuz naar Zakenmam!

Ik ben Marieke gaan volgen toen ik net voor mijzelf was begonnen. Zij runt het platform Zakenmam, voor ambitieuze vrouwen die naast eigen baas, ook nog eens moeder zijn. Zelf is Marieke moeder van 2 en een van de eerste professionele organizers van Nederland. En nu is zij coach voor ondernemende vrouwen en iedere vrijdag verschijnt er een inspirerende mail in mijn mailbox.

Zakenmam

Marieke weet als geen ander wat de valkuilen zijn voor werkende en ondernemende moeders en besloot een prachtige agenda te ontwerpen waar wij zz-mama’s daadwerkelijk iets aan hebben. Van Marieke mag ik deze agenda reviewen. 

Voor je verder leest nog even een huishoudelijke mededeling 😉 Ik heb deze agenda ter review ontvangen van Zakenmam. Deze post bevat links naar de webshop.  

Lees je mee? 

Al eerder heb ik in dubio gestaan of ik deze Zakenmam agenda zal aanschaffen. De kleur spreekt me aan..  felroze, maar hoe zit dat met de inhoud? Kan ik er in kwijt wat ik er in kwijt wil? Is de agenda niet te groot? En als ik de agenda toch aanschaf.. ga ik halverwege niet toch weer over naar de agenda op mijn mobieltje? Allemaal vragen waar ik mee worstelde. 

Maar ik MOET iets ondernemen waardoor ik die chaos in mijn hoofd tot rust kan brengen. Waardoor ik wel de discipline, die ik voorheen wel altijd had, weer terug krijg om mijn administratie te doen. En zoals ik in het vorige item aangaf.. ik heb veel minder afleidingen nodig en meer overzicht. 

De agenda

Tja, wat kan ik zeggen.. hij is rooooooooze <3 en ik hou nu eenmaal van fel roze!  En met een gouden opdruk… zucht, mooi! Dus +10 punten voor deze agenda! Als ik de agenda open, wordt ik letterlijk verwelkomt door Marieke met een persoonlijke kaart. Wat een mooie touch. Wat een werk, maar een prachtige toch dat zeker wordt gewaardeerd. 

while I’m working 

Wanneer ik door de agenda blader, komt er maar een woord in mij op. Structuur! De pagina’s zijn per maand mooi gekleurd en je kunt naast de afspraken – die overigens tot 22.00 uur door lopen – per week ook ruimte kwijt voor notities en to-do’s voor jouw bedrijf en voor jouw gezin. Iedere week komt er een stelling, vraag of advies terug, waar je even bij stil kan staan; “Soms lopen dingen anders…” Nice! Mijn Purpuz heeft dat ook en ik wordt daar wel erg blij van. En geïnspireerd..  Nog meer handig: de maandoverzichten zijn gekluisterd in kwartalen. Daar wordt deze zakenmam blij van. Wan in een oogopslag kun je het overzicht van een kwartaal zien en bijhouden. Ook handig voor die BTW die ieder kwartaal terug komt. 

Let’s focus

Wat ik heel fijn vind, zijn de focus en getallen pagina’s. Twee pagina’s die je eigenlijk dwingen om even na te denken over jouw zaak, jouw persoonlijke maar ook jou financiële groei. Iets waar ik me dit jaar veel te weinig mee bezig heb gehouden. Maar dat is weer iets voor een andere post. 😉 

Verder is de agenda rijk versierd met prachtige tekeningen, is er meer dan genoeg ruimt voor notities en heeft Marieke er zelfs aan gedacht om een pagina te maken met belangrijke contacten en een cadeau planner. Handig!! Zo ben ik niet steeds mijn notities in de iCloud kwijt en is de kans dat mijn dochter weer eens vindt wat ik voor haar verjaardag wil kopen een stuk minder groot. HAPPYY! 

Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl heeft Marieke achterin de agenda een flapje laten maken waar je bonnetjes, briefjes en andere bewaardingetjes in kunt stoppen. Briljant! Ik gebruik deze met regelmaat. Voorheen had ik een boekenwinkel aan notitieboekje(s) en wanneer je deze eens goed uitschudde, kwamen er overal papiertjes vandaan. Die ik vervolgens weer kwijtraak, omdat ze er uit vallen. Dat is nu verleden tijd!

Update na gebruik van 3 kwartalen 

Jeetje wat gaat de tijd snel. Ik gebruik de agenda al het hele jaar en ik moet zeggen, ik ben helemaal happy! Ik zou kunnen muggenziften en zeggen dat ik een plekje mis voor de Social Media status, maar dat kun je ook kwijt op de focus pagina’s of in de notities. Wanneer je dat graag wil natuurlijk. Ik merk dat sinds ik de “Echt in Business” coaching van Charlie’s Kitchen volg, deze agenda echt helemaal benut. Mijn hele planning staat er in, mijn doelen en aangezien ik nog wel eens een chaos maak van de gewerkte uren voor diverse klanten, kan ik dit ok heel makkelijk bijhouden.

De Zakenmam agenda is voor mij zeker één van de meest praktische agenda’s die er op het moment te koop zijn. Nu het jaar ten einde loopt en ik op zoek ga naar een nieuw pareltje, moet ik echt toegeven dat er voor mij geen beter alternatief te vinden is. Als je met een eigen bedrijf alle ballen goed hoog wil houden en een mooi en praktisch overzicht wil, dan is dit the place to be!

Genummerd en gelimiteerd. Prachtig detail

Voor 2020 staat deze agenda alweer op mijn verlanglijstje! Je kunt deze agenda/planner inmiddels kopen bij Bol.com.

  • Formaat 198 x 250mm
  • Inhoud: 198 pagina’s
  • Afwerking: genaaid gebonden, luxe omslag met lederlook, ronde rug, twee leeslinten.
  • Prijs: 37,50 euro inclusief btw en verzendkosten in Nederland


40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.