zwendelprins

De Zwendelprins

Leestijd: 3 minuten

Boekreview

Heel soms word je verrast door de berichten in de mailbox… Zo ook een aantal weken geleden.. [PLING] De vooraankondiging van De Zwendelprins komt binnen:

In april verschijnt bij MOON uitgevers een spannend en meeslepend YA-fantasy avontuur in oriëntaalse setting: De Zwendelprins.

Ik ben direct geïntrigeerd. Wie ons een beetje kent, weet dat manlief en ik graag een mooi boek lezen [Ja, ik weet t, geef ons een boek en we zijn een heel weekend zoet]; YA heeft mijn voorkeur, Fantasy heeft zijn voorkeur. En laat mijn lief nu net “oriëntaalse roots” hebben. Het checkt direct 3 boxjes en ik maak een mentale note dat ik dit boek moet volgen. Dus terwijl ik de mail doorscan valt mijn oog eigenlijk direct op de naam van de auteur: Rima Orie.

Voor veel mensen zal dat ongetwijfeld nog niet veel zeggen, maar wat mij betreft kan het bijna niet anders dan dat het “onze” Rima is. Het nichtje van mijn “oriëntaalse” lief en ik pak mijn telefoon en ga direct over op “Je verteld mij ook nooit wat!” – modus. De details van het telefoongesprek zal ik jullie besparen, maar je kunt je er wellicht een voorstelling van maken hahahaha. Mannen 😉

Over Rima

Rima Orie auteur van De Zwendelprins

RIMA ORIE is dus familie van mijn lief en is junior jurist. Ze won de schrijfwedstrijd Moon YA Contest. Ze bouwde een grote fanschare op via schrijversplatforms Sweek.com en Wattpad. Met De Zwendelprins, haar sprookjesachtige debuut met invloeden uit haar eigen culturele achtergrond, hoopt ze lezers mee te nemen naar haar eigen, magische wereld.

Over De zwendelprins

Als nieuwsgierige keukenhulp is de zeventienjarige Simran op de hoogte van de meest kleurrijke verhalen en de smerigste roddels die er in het paleis de ronde doen. Toch is er slechts één verhaal dat zowel haar als de rest van de bevolking van Suryan in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins.

De review

De Zwendelprins
de Zwendelprins

Tien jaar na de verdwijning van de kroonprins, verschijnt er een prins uit het noorden bij het paleis met de belofte om de kroonprins terug te vinden. Deze mysterieuze prins vraagt Simran om met hem mee te gaan en hem te helpen het paleis ongezien te verlaten. Simran snakt ernaar meer te zien van de wereld buiten de paleismuren maar kan ze deze prins wel vertrouwen? Of zijn zijn plannen helemaal niet zo nobel als ze lijken?

de zwendelprins instagram hethuishoudenvan
Uit mijn instagram stories

Als vrouw van een moderne surinaams-hindoestaanse man, zijn de benamingen die Rima gebruikt heel herkenbaar. Heel soms (maar dan ook echt heel soms) moest ik even terugkijken en hadden we thuis een discussie over de benamingen. ” Hey, was Nanie nou niet gewoon oma aan de moeders kant?” Gelukkig heb ik altijd gelijk 😉

Het boek zit enorm leuk in elkaar. En de avonturen die Simran en haar prins beleven zijn vermakelijk en voor wie de cultuur niet kent ook nog erg leerzaam. Ben je wel bekend met de cultuur, dan zijn gedeelten van het boek echt een feest van herkenning. Rima gaf in een post op Instagram aan dat zij graag een boek wilde schrijven met invloeden vanuit haar cultuur. En ik denk dat zij daar echt goed in geslaagd is.

De Zwendelprins is vanaf nu verkrijgbaar in hardcover en als e-book.


Koop het boek uit dit artikel

Je koopt het boek door op onderstaand plaatje te klikken. Dit is een betaalde link. Jij betaald niets extra’s, maar een deel van de opbrengst kan naar mij gaan.

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

7 gedachten over “De Zwendelprins

  1. Ik kan ook nauwelijks wachten tot 18 april. Komt mooi uit dat ik een dag later jarig ben want ik weet voor de verandering eens precies wat te vragen voor mijn B-Day. Ik houd van boeken met culturele invloeden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.