Drakendal - Hethuishoudenvan.nl
Boek Preview De Boekenkast van

Drakendal

Leestijd: 2 minuten

Drakendal

“Het opvallendste debuut sinds Harry Potter’ – Joanne Harris, auteur van Chocolat

Pling! Terwijl ik heel hard aan het werk ben plopt er een e-mail melding op mijn scherm. Eentje die mijn interesse gelijk opwekt; draken. Jawel, ik weet het, supernerd!! Maar ik kan het niet helpen en open de mail:

Drakendal - Hethuishoudenvan.nlOp 26 september verschijnt Drakendal, het eerste deel in de serie Bovenwereld. Dit avontuurlijke verhaal voor lezers vanaf 11 jaar zit vol spanning, humor en magie. Drakendal is het kinderboekendebuut van Scarlett Thomas en werd vol lof ontvangen door de Engelse pers.

‘Fee en haar vrienden zijn cooler en grappiger dan wie dan ook op Zweinstein.’ – Financial Times

Whaaaat? Leuk! Leuk! Gaaf! Wheeeee! Is het al 26 september? Kan ik het reserveren?? Waar moet ik als eerste voor de deur liggen? Ik neem me voor om nog even te doen alsof ik volwassen ben en ga aan het werk. Met een nerdy mini-me  die staat te springen van enthousiasme in mijn achterhoofd.

Eenmaal thuis besluit ik om, met een kop thee, een online fragment uit het boek te lezen. En bij zin 1 ben ik al verkocht. Ergens.. heel hoog op mijn verlanglijstje die ik gelijk ga opmaken en versturen naar Sinterklaas, staat Drakendal. Wat een mooi boek! Was het je al opgevallen dat ik rete enthousiast ben?

Het verhaal

Wanneer haar grootvader overlijdt, erft Fee zijn bibliotheek met 499 magische boeken, die haar vader meteen verpatst aan een Diberi, een boekverbrander. Fee moet alles op alles zetten om de boeken te redden, met hulp van nieuw verworven vrienden en de troeven die haar grootvader in het geheim heeft nagelaten. Maar om bij de Diberi te komen, moet ze eerst langs een gevaarlijke draak…

Over Scarlett Thomas

Scarlett Thomas wilde sinds haar zesde schrijfster worden. Al snel riep The Independent haar uit tot een van de beste jonge schrijvers. Ze had nooit gedacht voor kinderen te schrijven, maar inmiddels doet ze niets liever. Scarlett woont aan zee in een oud huis vol boeken.

Ben jij ook zo’n fan van fantasy?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.