Offline

Druk, druk, druk.. Meditatie apps

Leestijd: 3 minuten

Het is donderdag avond half 12 en ik zit in mijn bed met mijn laptop op mijn schoot. Ik ben aan het werk.. en dat is geen uitzondering!

OfflineHet afgelopen jaar was geen pretje. Nadat mijn dochter Kyra was genezen van de kanker, inmiddels 2 jaar geleden, ben ik gewoon door gegaan. Je moet, je kunt niet anders en als een logge stoomlocomotief denderde ik overal doorheen. Ik was immers ruim 2 jaar zorgmoeder geweest en nu was het tijd voor mijzelf. Tijd voor een baan, een uitlaatklep. Dus ruilde ik mijn gympen in voor mijn killer heels en trok de wereld weer in. Maar alles was nu anders.. heel anders, ons gezin was anders.

 

Winkelen kon niet meer en ik kon er een hele dag over doen om een taak te voltooien.

Ik voelde mij als een gevangene die na een aantal jaar weer vrij komt en eigenlijk gewoon weer terug wilde naar de vertrouwde cel die hij de afgelopen jaren zijn thuis noemde. Tegelijkertijd waren het deze muren die mij benauwde. Op het werk kon ik mijn draai niet vinden en thuis ging ik over compenseren. Het huishouden moest perfect.  Ik ben nog nooit een goede huisvrouw geweest en mijn beste vriend was de robot stofzuiger, maar iedere dag moest alles spik en span zijn voordat we om 8 uur de deur uit gingen. En als ik na het werk de kinderen ging ophalen van de BSO en Crèche, moest het eten eigenlijk direct op tafel staan. Het was druk, drukker, drukst en ook in mijn hoofd werd de altijd zo geordende ik een chaoot. Ik ging zaken vergeten, ruimde niet meer op en stond vaak ’s morgens vermoeider op dan dat ik die avond daarvoor was geweest. Om maar te zwijgen van mijn concentratievermogen!

Zen

 

Na een tijdje kwam daar dan eindelijk het label burn-out. Ik was op, ik had pijn en een heleboel onverwerkt verdriet. Ik liep rond als een zombie en mijn hoofd was een regelrechte chaos. Winkelen kon niet meer en ik kon er een hele dag over doen om een taak te voltooien.

Een lang herstel volgde, waarna ik weer fijn aan het werk kon. Maar niet voordat ik iedere avond de dag “bewust” afsluit met de nodige dosis rust.

 

En nu?

Hoe sluit ik tegenwoordig mijn dag af en zorg ik er voor dat ik niet te veel wordt mee gezogen in het dagelijkse leven? Ik doe een poging tot meditatie. Een poging, want echt mediteren is niet aan mij besteed, maar ik zorge er wel voor dat ik even mijn hoofd helemaal leeg kan maken zodat ik zalig kan slapen zonder dat ik mijn to-do lijst voor de volgende dag al weer in mijn hoofd heb zitten.

Eigenlijk is het mediteren 2.1 (je bent een tech meisje of je bent een niet ;-))

indexIk gebruik de Ipad app Chakra Meditatie om mijn dag af te sluiten. De app is heel simpel en eigenlijk hoef je helemaal niet zo veel te weten over de Chakra’s – of energie velden van jouw lichaam- om de meditaties te kunnen doen. Je klikt simpelweg op een van de Chakra iconen en concentreert je op de geluiden die je hoort en de kleuren die je ziet op het scherm van jouw Ipad. Deze zijn rustgevend of oppeppend en zorgen er voor dat je weer helemaal tot rust komt! En vliegen er wel eens zomaar gedachten door mijn hoofd tijdens zo’n sessie? Hell yeah! Maar door mij weer te concentreren op de muziek, zijn die gedachten weer snel opgeborgen.

Je hebt verschillende apps voor de ipad/iphone of voor android.

En heb ik echt even wat meer ondersteuning nodig? Dan ga ik naar de Mindfullness app van VGZ. Dat is een hele fijne, gratis coaching naar  5 minuutjes welverdiende rust!

Hoe ontspan jij na een mega drukke dag?

Namasté!

 

 

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.