hethuishoudenvan.nl; ischias

En dan heb je….Ischias

Leestijd: 4 minuten

En dan heb je….Ischias

Help! Hoe kom ik hier vanaf?

Gever de gever! Wat baal ik enorm. Denk je door je rug gegaan te zijn en dan heb je… Ischias!

Het begon bijna 2 weken geleden, op mijn werk. (Ja, sommige bloggers werken ook nog) Toen ik opstond om even een kop thee te pakken uit de keuken, wilde mijn been niet echt meewerken. Nu heeft mijn been dat wel vaker en weet ik dat als je wat stijver bent, je toch even moet gaan lopen. Dus liep ik toch nog even door van de keuken naar de gang en weer terug naar mijn plekje om weer lekker te gaan werken.

 

hethuishoudenvan.nl Ischias

 

 

Eenmaal thuis was ik bij dat ik de bank te pakken had.

 

Na ruim een uur werken stond ik weer op om even wat te drinken te halen en toen voelde ik al dat het niet goed voelde. Mijn been haperde en ik kon er niet goed op staan. Wat een domper! Na het werk strompelde ik naar mijn auto. mijn been werkte niet mee, mijn rug deed heel veel pijn en ik moest mijn kinderen nog van school ophalen. Hoe ging ik dit doen?

Eenmaal thuis was ik blij dat ik de bank te pakken had. Jeetje wat deed lopen pijn. Gewapend met warmtepleister en ibuprofen belde ik de huisarts met de boodschap: ” Help! Hoe kom ik hier vanaf?” Lachend om mijn semi-sarcastische omschrijving van mijn pijn, constateerde de assistente dat ik Spit had. “Over een dag of 2-3 gaat het wel weer beter meissie! Neem een paracetamol, hou het warm en blijf bewegen!”

Met een vaart liep hij naar boven om een badhanddoek te pakken..

Bewegen!

Dat ging ik doen.. Als ik tenminste op kon staan. Holy moly! Ik kon niet meer opstaan. Het ging niet meer. Mijn benen hadden niet meer de kracht om op te staan en mijn rug leek op slot te zitten. Ik kon zitten, ik kon hangen tegen de kussens in mijn rug, ik kon liggen. Maar ik kon niet opstaan en de pijn werd alleen maar erger.

Ook ’s avonds, toen ik na 3 uur ophouden toch eindelijk toegaf dat ik naar het toilet moest, kon ik niet meer opstaan. Mijn lief en ik hebben van alles geprobeerd om mij omhoog te krijgen, maar niets wilde lukken. Tot mijn man het zat was. Met een vaart liep hij naar boven om een badhanddoek te pakken die hij op de grond legde en uit de keuken kwam een stoel, die hij op de handdoek plaatste. Schuifend en strompelend ben ik in het toilet gekomen, waar de tranen over mijn wangen stroomde. Ik ben vaker door mijn rug gegaan, DIT voelde niet als spit!

 

hethuishoudenvan.nl; ischias
beeld: Spotpen.nl

De tranen rolde over mijn wangen van de pijn en er was geen dokter die de moeite nam om even bij mij te komen kijken.

Huisartsenpost

Overbezorgd belde mijn man rond 23.00 uur met de huisartsenpost. We hebben veel meegemaakt samen, maar niet op kunnen staan nog nooit. Zelfs na de twee keizersnedes, kon ik met hulp van de zuster mijn bed uit komen en lopen. Nou ja.. lopen.. schuifelen.

De assistente bij de huisartsenpost hoorde het verhaal aan, vroeg voor een volledig beeld nog wat andere vragen en ging overleggen. Na een paar minuten overleg, kwam ze bij ons terug. De huisarts hoefde me niet te zien. Het leek inderdaad op spit, hoewel het wel gek was dat mijn been niet veel kracht leek te hebben. Al het advies dat ik ’s middags van de assistente van mijn huisarts kreeg, kreeg ik nog een keer. Ik moest terugbellen als ik er andere symptomen bij kreeg, zoals niet mijn plas op kunnen houden of totale uitval van mijn been. En als ik veel pijn had, moest ik maar 2 paracetamol met 1 ibuprofen innemen.

 

hethuishoudenvan.nl ischias

 

Daar zat ik dan. De tranen rolde over mijn wangen van de pijn en er was geen dokter die de moeite nam om even bij mij te komen kijken. Want als ik de bank al niet af kom om naar het toilet te komen, hoe kwam ik dan in hemelsnaam boven bij mijn bed? Vechtend tegen een lichte paniekaanval, mijn teleurstelling en de pijn, besloot ik dat er niets anders opzat dan de nacht door te brengen op mijn bank. Misschien had iedereen wel gelijk en ging alles morgen wel beter. Maar ik kon het gevoel niet onderdrukken dat dit niet voelde als spit. Maar ja, wat dan wel?

 

Benieuwd hoe dit afloopt? Lees morgen verder.

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.