Facebook herinneringen (1): Een persoonlijke noot

Leestijd: 2 minuten

 

Een personal note:

*pling!* U heeft herinneringen om terug te kijken.. brult mijn persoonlijke Facebook account.

3 maart 2012: 1e chemo

 

Hallo Facebook, in your face!

 

09facebook-web-facebookJumbo-v3

 

Dus de komende weken krijg ik nogmaals alle foto’s voor mijn kiezen van een kalende dochter? Een dochter aan de chemo? Gezellige taferelen in het AMC?

 

I think I’m going to pull an Anouk!

 

2012.. Ja, het was een rare, bijzondere maar ook mooie tijd. Een tijd waarin we heel veel mooie mensen en kinderen hebben leren kennen, waar we voor het eerst in ons leven werden geconfronteerd met alles wat je niet in opvoedboekjes kunt vinden, waar je al heel snel eigen wordt in bizarre situaties en waar we als gezin sterker van zijn geworden. Een jaar waar ondanks de narigheid veel moois uit is gekomen, maar we ook zo veel leed hebben gezien. En daar aan terug denkend, word ik alleen maar boos. Want ik kan er nog steeds niet bij, dat in een geavanceerde wereld waarin we nu leven, kleine kinderen moeten lijden. Maar er is niemand, helemaal niemand die ik over de toonbank kan trekken. Niemand die ik op het matje kan roepen of totaal verrot kan schelden. En dat feit heeft mij heel lang in de greep gehad.

 

Maar.. ik kies er voor om vooruit te gaan!

 

En vooruitgaan betekend niet dat ik het vergeet. Absoluut niet!

De mega burn-out die mij vanaf eind 2014 in de greep heeft gehouden, is keihard geweest en heeft me veel inzichten opgeleverd. De wonden die ik heb opgelopen tijdens het donderen van mijn eigen roze wolk, zullen nooit helemaal helen. Er zal voor altijd angst uit vloeien, als vocht uit een etterende wond. En dat is goed. Zolang het een plekje heeft in mijn leven en het niet, zoals het de afgelopen 1.5 jaar heeft gedaan, mijn leven beïnvloed. En misschien is het niet voor iedereen te begrijpen, maar ik kies er voor om weer zelf heft in eigen handen te nemen. Ik kies er voor, om zelf te bepalen wanneer ik terug kijk (en lees) naar deze periode in ons leven. En dit niet door facebook, of wie dan ook, te laten bepalen.

 

Daarom zal ik, voor eens en altijd, de vele blogs die ik heb geschreven voor Vriendin, de posts die ik heb gepost op facebook en nog wat extra foto’s en materialen verzamelen en verwerken in boekvorm. Een boek, dat ik kan openslaan wanneer ik wil en kan sluiten wanneer ik dat wil. Dat ik kan wegleggen, kan opbergen, kan uitlenen aan wie ik wil en kan weggooien als ik daar behoefte aan heb.

 

Dus Facebook, wanneer je mij daarbij hebt geholpen, zal ik mijn persoonlijke account vrijmaken van de events en foto’s uit 2012, 2013 en 2014. Gewoon, omdat ik graag zelf het heft in handen neem en er voor kies om vooruit te gaan.

 

Neem jij ook graag zelf het heft in eigen handen en wil je ook niet altijd alle herinneringen van Facebook te ontvangen? Hier leg ik je uit hoe je deze uitzet of aanpast.

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.