Feest!

Leestijd: 7 minuten

 

 

Hoe plan ik een verjaardagspartijtje thuis?

Januari is bij ons altijd een verlengstuk van de december maand. Waar het feesten bij de meeste gezinnen bij oud en nieuw ophoudt, gaat het bij ons altijd een stuk verder. Want dan beginnen bij ons de verjaardagen.

Een van die verjaardagen is van mijn dochter Kyra. Al weer 7 jaar, wat gaat de tijd toch snel! Maar bij een 7 jarig meisje, hoort natuurlijk wel een echt feest! Dus mocht ze een aantal klasgenootjes uitkiezen voor een partijtje. En dat partijtje moest thuis plaats vinden, want ze wilde het niet in een binnenspeeltuin of op een andere locatie vieren. Dus daar ging ik dan, opzoek naar een feest idee.

 

HELP!!

In een lichtelijke paniek ben ik internet op gedoken. Want wat ga je doen met 6 kleine dametjes in de dop? En dan nog in januari? Want het lijkt me duidelijk dat je dan toch echt niet naar buiten toe gaat. Dus speurde ik het internet af naar leuke bezigheden en maakte ik een planning van bezigheden dat enigszins goed op elkaar was aangesloten. Want je wil niet dat kinderen zich vervelen op een feestje.

De volgende uitdaging; wie gaat me er bij helpen? Manlief was in het buitenland voor zaken en om nu in mijn eentje de boeven aan het werk te houden, dat zag ik al in de soep lopen! Gelukkig was dat al snel getackeld en gaf onze oppas aan dat ze best even wilde helpen. Mijn heldin!

 

De planning

High teaDe planning was wel een even puzzelen. Want hoe veel tijd geef je kinderen dan voor een activiteit? En doe je niet te veel? Of te weinig? Maar met een klein beetje logisch nadenken, kwam ik al een heel eind.

Mijn planning was vrij strak. Niet alleen omdat ik wat afwisseling wilde, maar ik wilde ook niemand de gelegenheid geven om zich te vervelen. Het was uiteindelijk een middag vullend programma geworden.

 

 

Download hier de planning

 

De Party

Voorbereidingen zijn altijd het leukste! Ik had er een hele happening van gemaakt en samen met mijn dochter de “boodschappen” gedaan voor haar feestje. Het moest er natuurlijk wel super strak uit zien (ook al is het maar voor 1 minuut).

de High Tea tafel
de High Tea tafel

 

De High Tea was wel het meest leuke om te organiseren. Aangezien het om dames van 5-7 jaar ging, was echte thee natuurlijk niet in vragen. Dus werd de echte thee vervangen door heerlijke limonade, die werd geserveerd uit een echte theepot. Alle dames hadden hun eigen kop en schotel gekregen en bij de Hema kocht ik de gebakbordjes.

Voor de hapjes hadden we het simpel gehouden. Niet iedereen lust alles en als je eenmaal zoetigheid op tafel hebt, willen de dames natuurlijk geen komkommersandwiches…  Dus had ik gekozen voor:

  • mini tompoucejes
  • mini croissantjes
  • madeleine cakejes
  • room soesjes
  • M&M’s zonder nootjes

 

 

 

De theepot. Deze hadden we nog staan, achter in de kast! Wat een feest!
De theepot. Deze hadden we nog staan, achter in de kast! Wat een feest om daar de “thee” in uitgeschonken te krijgen! Het plateau komt van de Hema. Daar serveerde ik later de hapjes op.

 

Dank je wel Hema voor deze leuke bordjes. Het servetje komt van de Blokker.
Dank je wel Hema voor deze leuke bordjes. Het servetje komt van de Blokker.

 

Deze rietjes waren een mega succes. Hoezo drinken met je pink omhoog, als je ook deftig kunt slurpen?
Deze rietjes van Xenos waren een mega succes. Hoezo ‘thee’ drinken met je pink omhoog, als je ook deftig kunt slurpen?

 

De hapjes, geserveerd uit luxe en kleurrijke schalen, maakte het "high tea gevoel' extra speciaal.
De hapjes, geserveerd uit luxe en kleurrijke schalen, maakte het “high tea gevoel’ extra speciaal

 

Door de presentatie kleurrijk met een tintje luxe te maken, voelde iedereen zich extra feestelijk!

Na de High Tea deden wij een soort stoelen dans. Iedereen ging op het plekje schuin tegenover zich zitten. Zo kreeg iedereen een nieuw kindje naast zich. Mijn dochter wil altijd naast het zelfde kindje zitten en sommige andere kindjes wilde ook wel eens naast haar zitten. Het spel element daarbij was erg leuk, want met 6 dames in de dop is het giechel gehalte natuurlijk erg hoog.

Borden schilderen

Vervolgens mochten de dames (en zoon-lief) hun borden gaan beschilderen.

 

borden van de Blokker - White Basics line
borden van de Blokker – White Basics line

De borden had ik bij de Blokker gekocht. Ik was op zoek naar de meest basic borden die er waren en kwam uiteindelijk uit op deze White Basics van Blokker. Deze zitten in een pak van 4, voor € 5,99. Je zou natuurlijk ook bij Ikea kunnen kijken, echter zit die bij mij niet op de route.

Voor het beschilderen, had ik de porselein stiften van Edding gebruikt in echte dames kleuren. Ik had deze nog liggen, maar je kunt tegenwoordig ook porselein stiften kopen bij de Hema of bij de Action. Persoonlijk vind ik die van Edding ok, maar niet geweldig. Ze doen hun trucje, maar helaas kunnen de borden na het versieren en afbakken, toch niet in de vaatwasser zonder te vervagen. De stiften van Sharpie kunnen dat wel!

Het schilderen was een succes. De dames waren flink creatief bezig en hadden enorme lol om elkaars kunstwerken.

 

 

 

Uiterst serieus aan de knutsel
Uiterst serieus aan de knutsel

Na het knutselen werd iedereen wel een beetje rusteloos. Er moest worden bewogen! En goed ook!!

 

Op de foto

“Op de foto”, “Selfie wand” , “gekke bekken trekken” of “Photo Booth”. Noem het wat je wil! Maar een van de leukste dingen op een kinderfeestje is toch wel heel gek doen op de foto. Schiet een hele rits foto’s van alle kinderen met de meest gekke bekken en je krijgt een hele leuke sfeer. Voor de gelegenheid had ik een donker kleed over de tussendeur geplaatst en had ik bij Flying Tiger deze leuke maskers gekocht.

Deze maskers zorgen er voor dat iedere selfie een feestje wordt.
Deze maskers zorgen er voor dat iedere selfie een feestje wordt.

 

De maskers had ik in een bakje gedaan en daarbij had ik een oude lijst gepakt en natuurlijk een hysterisch hoedje! We kunnen zo met z’n allen naar de toppers!

De props voor de foto's
De props voor de foto’s

 

Tijd voor spelletjes

Na de hysterisch leuke foto’s werd het tijd voor wat spelletjes. We waren iets uitgelopen, want de foto’s waren wel een klein succesje. Iedereen wilde het liefst zo veel mogelijk op de foto, met een zo gek mogelijke prop. Maar.. waar was nou die kikker voor?

Kus de kikker

Kus de kikker komt natuurlijk van het Sprookje “De Prinses en de Kikker” en het spreekt voor veel kinderen voor zich wat ze er dan mee moeten doen.

 

kus de kikker

Van het internet had ik deze poster gehaald. En alle dames kregen fel roze lippenstift op en een voor een werden ze geblinddoekt. Je draait de geblinddoekte 3x in de rondte en dan moet ze de kikker kussen. Degene die het dichtste bij de mond van de kikker komt, heeft het spelletje gewonnen.

Na het Kikker kussen hadden we niet veel tijd meer. Dus besloot ik om het Sjoelen achterwege te laten en direct door te gaan naar de Magische Karpetten.

 

Magisch Tapijt vlucht

Voor het Magische Tapijt Vlucht heb je een aantal kleedjes of handdoekjes nodig. Eigenlijk is het in de basis stoelendans, maar de stoelen vervang je dus door de kleedjes. Ieder kindje krijgt een kleedje waar het op moet zitten. Als de muziek aan staat, mogen ze lekker dansen en gek doen. Maar als de muziek uit gaat, moeten zij op zoek naar hun kleedje. En bij iedere ronde, haal je een kleedje weg! Degene die als laatste over blijft MET een kleedje, heeft gewonnen! Is er een kindje af? Laat ze wel lekker mee dansen met de muziek! Wel zo gezellig.

In de tussentijd had ik al patatjes in de air fryer en waren de zelfgemaakte borden al in de oven geweest en afgekoeld. Dus kon ik de tafel dekken voor het “Banket”. Terwijl de dames in stijl over de rode loper naar het banket kwamen lopen.

 

Banketloop

De bedoeling was dat ze met een boek op hun hoofd over de rode loper zouden lopen, maar dat is helaas niet gelukt. Want iedereen was zooooo enthousiast over het feit dat ze van hun eigen gemaakte bord mochten eten!

Uiteindelijk was het een geslaagd feestje. Alle ouders bleven nog even hangen omdat de kinderen geen van alle naar huis toe wilden en  de rommel in huis was minimaal.

Op naar het volgende feestje!! Een superhelden feestje, heb ik net mogen vernemen. Ik ga me maar vast inlezen 😉

 

Vinden jullie een feestje thuis een gedoe? Laat ons weten hoe jij jouw kinderfeestjes viert!

 

 

 

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.