Partysquad Uncategorized Win

Film review: Siv gaat logeren

Leestijd: 3 minuten

 

0bd0a868-50fc-477d-a9f2-c1a6e86af3d3

 

 

 

 

 

 

Siv woont in Zweden en is 7 jaar oud. Op een dag komt er een nieuw meisje in de klas; Cerisia. Cerisia is een beetje anders, maar vraagt gelijk of Siv bij haar komt logeren. Maar logeren bij iemand anders blijk een beetje anders dan anders. En als het nacht is en Siv wakker wordt is Cerisia nergens te bekennen… en dan heeft Cerisia ook nog het briefje met het telefoonnummer van papa in haar borstzakje. Siv besluit op zoek te gaan naar Cerisia in het oh zo mysterieuze huis….

 

 

Het is woensdag en ik ben uitgenodigd om met mijn kinderen de filmpremière van ” Siv gaat logeren” bij te wonen in Utrecht, tijdens het Nederlands Film Festival en ik heb er zin in. Op de achterbank zitten 2 snoepende kinderen zich te verkneukelen. Want ja, mama verteld dat dit soort uitjes niet iedere dag voorkomen. Natuurlijk gaan we regelmatig naar de bios. Maar dat is de bios om de hoek. Niet in Utrecht, op een Film Festival. Dus na een omweg en wat oponthoud stuiteren wij letterlijk 5 minuten voor aanvang de ontvangstzaal van de Bioscoop binnen.  Fjieuw.. we hebben het gehaald! Sam kan zijn enthousiasme bijna niet onderdrukken en staat te springen van zijn ene been op zijn andere, terwijl ik op zoek ga naar de  VIP balie. In zijn enthousiasme stoot hij bijna op een paar benen van een meneer, die nog even druk staat te praten. Ik schenk mijn zoon de ” pas op!” blik en kijk nog even om naar de meneer… die niemand minder blijkt te zijn dan Barry Atsma. Ja mama’s, DE Barry Atsma, een van de twee Nederlandse acteurs in deze Zweedse film.

sivgaatlogeren-posterDe zaal zit vol met kinderen (en Barry Atsma) en het is een gezellig tafereel. Helaas heb ik mijn taak als goed voorbereide moeder verzaakt en hebben we geen tijd meer om popcorn te halen, maar dat mag de pret niet drukken. Dochterlief vindt het rete spannend en na een praatje van de producent, gaat de film dan echt beginnen. Mijn dochter (7) zit al snel op het puntje van haar stoel. Maar mijn zoon (5 en een half-moest ik er even bij zetten… ) vang je niet zomaar zonder superhelden of pokemons. Maar na een paar minuten zat ook hij op het puntje van zijn stoel.

 

 

 

 

Eindoordeel

-spoilers-

9cf03c82-da66-441a-985f-3d1480af938aSiv gaat logeren is een leuke, soms super spannende film, vol met rare avonturen. Een beetje stout, een beetje gek, een beetje humor – waarvan ik denk dat het mijn kinderen overigens is ontgaan. Echter kan ik een heleboel vinden van een film. Maar als het gaat om een kinderfilm, ga ik af op de reactie van mijn kinderen. Het komt ons allemaal wel bekend voor dat wij duimen zitten te draaien tijdens een film en dat onze kids het ” de geweldigste film van de hele wereld” vinden. Dus wat vonden de boeven er van? HE.LE.MAAL GEWELDIG! Terwijl mijn dochter vooral heel erg te spreken was over de stoutheid van Cerisia, had Sam het niet zo op al die meisjes.. maar de avonturen die Siv beleefde en vooral die über-lange gang waren wel heel spannend. Barry Atsma, die de papa van Cerisia speelt, kwam echter niet zo goed uit de verf volgens mijn kinderen. Maar dat heeft vast iets te maken met de taart die hij niet ging delen met Siv….

Siv gaat logeren is gebaseerd op het boek “Siv gaat logeren” van Zweedse kinderboekenschrijfster en illustratrice Pija Lindtenbaum. En is vanaf 12 oktober te zien in diverse filmtheaters in Nederland.

 

winactie

Wil jij ook naar Siv gaat logeren? Win 2 vrijkaartjes voor de film!

Wat moet je doen:

  1. like ons op facebook
  2. deel de post en vertel ons waarom jij graag naar de film zou willen!

Zaterdag 15 oktober maken Kyra en Sam de winnaar bekend!

Niet gewonnen? Niet getreurd! Download hier de kleurplaat! 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.