Gebroken hart -Deel 2

Leestijd: 2 minuten

Gebroken hart

hethuishoudenvan.nldeel 2

Het is nu 2,5 jaar geleden sinds die miskraam. Een verschrikkelijke periode.. en de periode die daar op volgde was ook niet echt mis. Telkens werd ik er aan herinnert; het leek er op dat op iedere hoek wel een baby of zwangere vrouw stond om het in de open wond te smeren. 

Langzaam maar zeker kreeg het een plekje. Maar echt loslaten kon ik het niet. We wilde zo graag nog een derde kindje en dus lieten we de natuur op zijn beloop. Het voelde voor mij heel gek, alsof ons de mogelijkheid voor een derde destijds was afgenomen omdat we al onze energie in onze zieke Kyra moesten stoppen. Uiteraard durfde ik het niet aan om toen zwanger te worden. Voor mij was dat tarten met het lot.  Maar toen we na ruim anderhalf jaar proberen nog niet zwanger waren, werd het voor mij duidelijk dat het niet voor ons was weggelegd.

 

Afgesloten

Gebroken hart
Pixabay

Dus hadden we het hoofdstuk afgesloten, langzaam losgelaten. We zouden voor altijd gewoon met zijn vieren een gezin vormen  en voor het eerst voelde dat ok als ik het hardop zei. Dus afgelopen zomervakantie hadden mijn lief en ik daar samen een punt achter gezet. Ik werd immers binnenkort 40 en na een aantal jaar ” proberen” werd ik dus niet “zomaar” zwanger. We zouden daar dan extra hulp bij moeten krijgen dmv bijvoorbeeld IVF, maar dat zagen we beiden niet zo zitten. We hebben immers al 2 mooie kindjes. En nog meer toegevoegde hormonen.. nee, dank je.

Maar het lot had toch anders in gedachten. Na de vakantie voelde ik me echt heel “hormonaal’. Alle dames weten nu precies waar ik het over heb; Ik was snel geïrriteerd, verschrikkelijk moe en enorm in de vechtmodus. En om mijn lieve vriendin eens te quoten: “Jezus, die tieten!” Die deden enorm veel pijn. Nu had ik daar rond die ene periode van de maand wel vaker last van, maar dit was best extreem. En als ik er over nadacht… ik voelde me nu al 3 weken zo. Misschien toch maar even een testje halen?

Maar toch..

De dagen daarna wuifde ik het weg. Door die prolactinoom die ik al jaren heb, heb ik wel vaker last van gekke hormonale dingen en ben ik niet altijd op tijd ongesteld. En ik was immers net gestopt met mijn medicatie (hormonen) voor die prolactinoom, dus zou het nu best wel eens gewoon kermis zijn in mijn lichaam. En toch bleef het in mijn achterhoofd spoken.. dus besloot ik toch maar even een testje te halen.

 

Morgen lees je deel 3..

 

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.