Handed by Boodschappentas

Leestijd: 3 minuten

Je ziet het overal om je heen al gebeuren, de plastic tasjes worden verbannen door de winkels en je krijgt er een papieren tas voor terug. Of je moet – in het geval van bijvoorbeeld Zeeman – een linnen tasje kopen voor 1,-, die je later weer terug kunt brengen.

En hoewel ik er zelf best aan moet wennen – ik vergeet steevast mijn shopper mee te nemen- , vind ik het een heel goed idee. Want waar laten we al die plastic tasjes? En waar belanden ze uiteindelijk? Bij mij belanden ze vaak na het boodschappen doen in de prullenbak of gebruik ik ze als zakje in de prullenbak op mijn kantoortje om het recyclen te bevorderen.

Maar ik vond het een gedoe, al die tasjes. En hoe minder ik er voor moest betalen, hoe meer ik mijn eigen tas vergat, met het gevolg dat ik thuis een ware plastic tassen epidemie had. Ik vond dat ik dus ook mijn steentje bij moest dragen en ging op zoek naar een stevige, maar vooral mooie boodschappenmand, die ook in het kratje past van mijn fiets.

IMG_4461 IMG_4463

En daar is ie dan! Is ie mooi he! En het kleurtje past geweldig bij mijn nieuwe herfstnagellak van Kiko Milano (review volgt)

Mijn oog viel op dit verschrikkelijk mooie exemplaar van Handed By. Al eerder vulde Handed By mijn babykasten met prachtige en handige manden. Een Nederlands bedrijf dat originele lifestyle producten maakt voor dagelijks gebruik. De kleuren zijn altijd prachtig en ze hebben heel uiteenlopende stijlen. De producten zijn handgemaakt van gerecyclede materialen en zijn gegarandeerd 100% kindarbeidvrij!

Ook Handed By is van mening dat je beter het plastic tasje thuis kunt laten. En is daarom een nationale campagne begonnen; “Ga je shoppen?, neem je eigen tas mee.”

 Handed By Shopper actie

Een onderdeel van de campagne is het steunen van Stichting De Noordzee, die zich onder andere sterk maakt oplossingen te vinden voor plastic zwerfafval. In 2014 deed Stichting De Noordzee onderzoek naar microplastics in de Noordzee. Analyse van de genomen monsters door Bureau Waardenburg toonde aan dat in 88% van de monsters microplastics zaten.

Lees meer op www.noordzee.nl

Handed By sponsort de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. In Augustus is in 27 etappes het gehele Noordzeestrand opgeruimd. Totaal wordt er 20.000 kilo afval van de stranden gehaald, waarbij de plastic tassen steevast in de afval top 3 staan. Handed By doneert een deel van de opbrengst van elke verkochte shopper aan Stichting De Noordzee.

Dus ik heb een win-win situatie hier! Ik heb EN een supergave, mooie, toffe, sterke tas EN ik draag nog wat bij aan het milieu..

 

Wil jij ook een Win-Win situatie? Win de Boodschappentas hier

 

 

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.