chocolademelk met kardemom

Herfsttip: Warme chocolademelk met kardemom

Leestijd: 2 minuten

Niets is lekkerder dan na een lekkere frisse wandeling een kop warme chocolademelk met kardemom maken.

Hethuishoudenvan.nl herfst

De herfst begint het nu toch echt wel door te zetten. En hoewel het erg nat is, ben ik fan van de herfst! De blaadjes die warm kleuren en een prachtig geheel vormen en uiteindelijk van de bomen vallen, om plaats te maken voor een nieuw seizoen.

Wanneer het weer dan wat guurder is, vind ik het altijd heel erg fijn om de gezelligheid binnen te halen. Alle kandelaars die ik in het voorjaar heb opgeborgen haal ik weer te voorschijn en vul ik overmatig met kaarsen en iedere avond  wil ik optimaal gebruik kunnen maken van onze kleine, maar oh zo mooie openhaard. Waar ik de hele avond voor kan zitten, met een goed boek en een lekker drankje.

open haard Chocolademelk
foto: Angelique Jansen

Mijn drankje van het moment is warme chocolademelk met kardemom. Wat een heerlijke combinatie is dat! Ik maak de Chocomelk altijd met gewone melk, omdat ik chocomel gewoon veel te dik en zoet vind. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van zoet. Maar als je deze hebt geproefd, gooi je nooit meer achteloos een kop chocomel in de magnetron!

chocolademelk met kardemom
hmmmmm….

Wat heb je nodig?

  • een beker melk
  • Cacao (ik gebruik deze)
  • kardemom
  • slagroom
  • koekjeskruiden
  • voor de liefhebber: een snufje steranijs.

Beschrijving

Verwarm de beker melk in een pannetje of in de magnetron. Ik gebruik zelf graag een pannetje, omdat ik dan tijdens het verwarmen van de melk, de ingrediënten toe kan voegen. Maar in de magnetron kan ook.

Voeg, naar jouw smaak, de cacao toe en een klein mespuntje koekjeskruiden. Roer deze rustig door het pannetje. Als de kruiden zijn opgelost, voeg je een klein theelepeltje Kardemom toe. Ook dit moet je weer rustig aan door het cacao mengsel roeren. Je kunt, als je wil, nu nog een klein snufje steranijs toevoegen voor de smaak. Dan proeft de chocomelk echt naar herfst 😉 

Als alles goed geroerd is, giet je de chocolademelk in een beker en voeg er een lekkere toef slagroom bij. Om het geheel wat op te mooien besprenkel je een klein beetje koekjeskruiden op de slagroom en je bent klaar om heerlijk te genieten!

Proost!!

chocolademelk kardemom

Als je mij zoekt.. ik zit bij de open haard!

Heb jij de warme chocolademelk met kardemom al uitgeprobeerd? Laat mij weten wat je er van vindt!

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.