Monsterbulderboek

Het monsterbonsterbulderboek

Leestijd: 3 minuten

Het monsterbonsterbulderboek

Voor alle kinderen met nette ouders en voor alle ouders met slordige kinderen

Ik ben zo’n moeder die aan het einde van de dag alles weer schoon en opgeruimd wil hebben. Ik hou van rust en orde, want meer kan mijn moederbrein echt niet aan in de reeds zo drukke wereld. Schreeuw in huis doen we niet, als je die behoefte voelt.. loop je maar naar buiten. Voor voetballen, springen en klauteren, hebben we een prachtige speeltuin; pal voor de deur! Daar hebben we het huis waarin we nu wonen speciaal voor uitgezocht!

 

monsterbulderboek

 

Vanaf een uur of 5 gaan bij mij de voorbereidingen in voor de avond. In mijn hoofd werk ik dan mijn dagelijkse lijstjes af; kids gaan opruimen en douchen, ik eten koken, aan tafel, boekje lezen.. en ga zo maar door. Ernstig rechtlijnig, want iedere vorm van ruis zorgt voor stress bij moeder! Regelmatig moet ik even roepen dat Kyra en Sam hun speelgoed moeten opruimen. Als ze onder de douche gaan, roep ik dat ze niet moeten vergeten dat ze hun kleding in de was moeten stoppen en iedere ochtend loop ik te vloeken over de zelfde speelgoed en sokken sporen die ik op onze bovenverdieping tegen kom. En dan heb ik het nog niet eens over de spullen die mijn lief laat slingeren.

Dus toen ik het persbericht ontving van het Monsterbulderboek, kon ik niet anders dan even heel hard lachen. Ik ben namelijk niet de enige moeder met deze fratsen en twee creatieve breinen hebben van deze situatie een prachtig prentenboek gemaakt!

Het Monsterbulderboek

MonsterbulderboekBruno houdt van stampen en bonken. Van razen en ronken, van rollen en loeien, van smakken en slurpen en vreten en knoeien. Bruno is een monster, vinden zijn ouders.

‘Stop met dat lawaai!’
‘Doe eens niet zo vies!’
‘Maak toch geen rommel!’
‘Je bent een monster!’

‘Ik wou dat jullie ook monsters waren,’ zegt Bruno. ‘Dan konden we fijn spelen.’

Hij tovert zijn ouders tot monsters. Maar het leven met maffe monsterouders is toch niet zo leuk als hij dacht. Ze maken te veel lawaai en veel te veel rommel. Lukt het Bruno zijn ouders weer terug te toveren?

 

Het Monsterbulderboek is geschreven door Jozua Douglas en is vast de allergrappigste kinderboekenschrijver van Nederland. Zijn boeken zijn ontzettend populair. Met De gruwelijke generaal won hij de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Jozua heeft een eigen YouTube-kanaal, en neem ook eens een kijkje op zijn website.

Marieke Nelissen is verantwoordelijk voor de prachtige tekeningen. Zij is illustrator en grafisch ontwerper. Ze is de winnares van de Illustratiewedstrijd 2015. Benieuwd naar het werk van Marieke? Kijk dan op lepetitstudio.nl.

Ik heb een heel groot zwak heb voor lekkere stoute prentenboeken (zie je, ik ben niet zo’n stijve hark als ik me doe voorkomen… )  en dit boek is zeker wel een van mijn favorieten! Een feestje van herkenning en ik weet zeker dat het mij nog heel vaak ingepeperd wordt 😉 Zelf inkijken? Bekijk het inkijkexemplaar!

Het monsterbulderboek is nu in de boekhandel te krijgen.

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.