Lifestyle

High heel blues

Leestijd: 3 minuten

High heel blues

Met deze tips overleef je die killer heels!

Je kent het wel! Je hebt net als een waanzinnige de sterren van de hemel staan dansen en je staat nu aan de bar voor een welverdiend drankje, als die akelige pijn aan de bal van je voet weer op komt spelen. Het liefst schop je jouw mooie glimmende hakken uit, om verder te gaan op blote voeten. In plaats daarvan strompel je, met je borst vooruit en kaken op elkaar, naar een zitplek om daar jouw voeten even bij te laten komen, voor een nieuwe ronde.

 

Foto credit Freepik.com
Foto credit Freepik.com

 

We hebben het allemaal wel mee gemaakt. En of het nu is op die mooie nieuwe dansschoenen, of die killer high heels die je voor die ene speciale gelegenheid het aangeschaft, de pijn van een oncomfortabele hoge hak, is geen pretje!

 

Maar wat kun je er aan doen?

De eerste reactie van vele is om ze zuchtend uit te schoppen en een paar comfortabele platte schoenen aan te trekken. En waarom ook niet! De platte schoen is helemaal in en de modellen zijn net zo leuk als die killer high heels. Maar het hoeft niet!

 

Wij stuitte op het internet op een geweldige tip! Je plakt je derde en vierde teen vanaf, je grote teen geteld, af met tape of een pleister. Hierdoor zorg je ervoor dat de zenuwen in je voet minder worden bekneld en dat je makkelijker kunt lopen op hoge (dans)schoenen.

leukoplast

Wij besloten de proef op de som te nemen en het uit te testen. Want zo’n makkelijke tip laten we zeker niet aan ons neus voorbij gaan.  Ik ging de uitdaging aan, gezien mijn  voorliefde voor torenhoge killer heels mij na een avondje uit nog wel eens tot tranen beroeren (en gewoon stug door blijven gaan). Mijn hoogste schoenen, Manolo Blahniks met een 12,5cm hoge hak, werden uit de kast gehaald en daar ging ik dan! Party-time!

 

Killer heels - Hethuishoudenvan.nl
Oh my Manolo’s..

Conclusie:

Ik ben sceptisch! Ik heb al veel tips en trucs geprobeerd om comfortabeler op mijn oh zo geliefde hakken te lopen. Natuurlijk bezit ik wel, hoewel het er maar een paar zijn, lage schoenen. Maar dansen en uitgaan op mijn gympen is toch niet mijn ding. In eerste instantie voelt het dan ook een beetje gek. Mijn tenen zijn afgeplakt en hoewel ik voor een huidkleurig tape heb gekozen, blijf ik steeds naar beneden kijken om te zien of het heel erg opvalt. Mij valt het op, maar daarentegen valt het de rest op dat de hakken zo hoog zijn, dus niemand kijkt echt naar mijn tenen. Ik merk wel dat er minder druk op een bepaald deel van mijn voet komt, waardoor het prettiger loopt.

Na een uurtje lopen op de schoenen, heb ik nog geen merkbare klachten. En ook als ik mijn partner inpik voor een paar dansjes in de woonkamer, voelen mijn voeten nog goed! Ik moet zeggen dat ik dit niet had verwacht en dat de twee uur lopen op deze hoge hakken zo een stuk comfortabeler zijn! Ik ben overigens niet geheel pijnvrij. Want ondanks mijn jarenlange training met het lopen op een hoge hak, zijn hakken van 12,5 cm zijn eigenlijk niet voor alledaags gebruik. Hierdoor gaat mijn wreef na een tijdje wel wat opspelen (watje) en hier en daar trekt het wat in mijn kuiten. Maar van de bal van mijn voet heb ik geen centje last!

 

Dus dames… Haal de leukoplast maar uit de kast en proberen maar!

Wil je een extra feestelijk tintje aan jouw tenen geven? Dan kun je de leukoplast natuurlijk ook inruilen voor Glitter Washitape 😉

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.