mijn MRI Hernia Hethuishoudenvan

Hoe gaat het nu? (Deel 3)

Leestijd: 4 minuten

Hoe gaat het nu?

Neuroloog, MRI.. en dan

Dat ik klaar ben met dit hele geheel, is iedereen wel duidelijk. Maar.. Hoe gaat het nu? Als ik daar een heel eerlijk antwoord op moet geven, moet ik zeggen dat ik dat eigenlijk niet zo heel goed weet. In het vorige stuk kon je lezen dat we na weken van zeuren, huilen en bijna smeken, dan toch een afspraak mochten maken met de neuroloog..

 

hethuishoudenvan.nl ischias

Neuroloog

En de 31ste was het zo ver. Al 2 weken lang had ik de afspraken brief in huis. 2(!) weken.. En ik had al 3 keer aan de telefoon gezeten om te kijken of de afspraak dan echt niet eerder kon. Verteld dat ik praktisch in de achtertuin van het ziekenhuis woon en dat ik er binnen 15 minuten zou kunnen zijn als er iemand afvalt. Dat kan ik.. echt waar..nou ja, ik ben natuurlijk niet zo heel snel op het moment, maar technisch gezien zou het kunnen. Maar helaas voor mij. De dames van het afspraken bureau hadden geen goed nieuws en ik moest gewoon komen op de afgesproken tijd. Gelukkig hoefde ik niet heel lang te wachten op de neuroloog en terwijl wij naar zijn behandelkamer liepen, maakte hij een rake observatie.

 

Waarom ben je niet eerder gekomen??

 

“Nou, ik hoef je niet te vragen of je ergens pijn heb. Dit ziet er heel pijnlijk uit!” Hij sloeg de spijker op zijn kop. Dit was pijnlijk! Het is moeilijk uit te leggen, die pijn. mijn voet voelt alsof er water opvalt. Koud water dat wanneer het de uiteinden raakt kokend het wordt en dan heel langzaam en pijnlijk een vlek op mijn voet wordt. Mijn tenen voel ik niet meer. Alleen iets wat lijkt op irritante stofjes tussen mijn tenen. En mijn been.. De ene keer lijkt het alsof mijn been op magisch pijnlijke wijze veranderd in een olifantenpoot. De andere keer wil ik het er gewoon vanaf mijn heup vanaf knagen.

 

Hernia Hethuishoudenvan

Het “hoe pakken we deze hernia aan” plan

Eenmaal binnen ging ik rustig zitten, wat ook al geen feest is. En stak de neuroloog van wal. Waar heb je het meeste pijn? Hoe lang al? Waarom ben je niet eerder gekomen?? Uh.. U zegt…. Duizenden haartjes op mijn armen en hoofd kwamen in beweging en ik kon nog net een woede uitbarsting onderdrukken. Mijn moeder, die met mij meegekomen was als backup, echter niet en begon haar tirade over slecht luisterende doktoren, niet samenwerkende dienstverleningen en belachelijke protocollen. En niet geheel onterecht, want hoe vaak heb ik in de afgelopen weken de dokter over de vloer gehad en hoe vaak heb ik hem gevraagd om een MRI en een bezoek aan het ziekenhuis? Maar dat kon allemaal niet, ik moest wachten, want binnen 6 weken.. Maar nu hoor ik dat ik direct na onze afgebroken vakantie al doorgestuurd had kunnen worden en dat al die pijn en pijnstillers voorkomen hadden kunnen worden.

 

MRI

Verbijsterd, maar ook verdrietig, liep ik het kantoor van de neuroloog uit. Op naar de afdeling radiologie, voor een MRI. Door de nieuwe opzet in ons ziekenhuis, heb je als hernia patiënt een ochtend vullend programma MET direct de uitslag van de eventueel gemaakte MRI. Dat is een partij fijn zeg! Dus met dat in mijn achterhoofd kon ik wel een stuk makkelijker het gepruts van de huisarts van mij afzetten. Ja, ik had al veel eerder van die pijn af kunnen zijn.. Maar dat is nu niet gebeurt en nu gaan we er voor zorgen dat we wel snel een adequate oplossing krijgen. Maar die euforie was van korte duur. Alsof het lot er mee speelt en mij iets wil zeggen, want de MRI was stuk en het zag er niet naar uit dat deze het vandaag nog ging doen. Er werd wel een gewone Thorax gemaakt, maar ja.. daar zie je niet zo hee veel op. Dus zonder MRI strompelde ik weer terug naar de neuroloog.

 

Hernia MRI Hethuishoudenvan

 

Om mij toch met spoed te helpen, heeft de neuroloog echt wel zijn nek uitgestoken. Hoogstpersoonlijk liep hij nog even naar radiologie om er voor te zorgen dat ik bovenaan de lijst kom te staan en als eerste weer wordt opgeroepen voor die MRI en gaf hij mij zijn e-mail adres om zo weer snel de uitslag te kunnen bespreken. Eindelijk een dokter die wel net even dat stapje verder doet!

Lekker soepel zo’n hernia

Omdat verder niets soepel loopt tijdens deze Hernia, wilde ik zelf ook een beetje de controle behouden, dus toen ik die dag niets had gehoord belde ik zelf nog even met de afdeling Radiologie. Helaas geen werkende MRI en ik werd echt teruggebeld. Ik stond immers boven aan de lijst! Ook de volgende dag, kreeg ik het zelfde verhaal te horen. Maar toen ik op dag 3 belde, kreeg ik ineens een heel ander verhaal. Ik was ingedeeld op 8 juni om half 10 ’s avonds. Mijn verbazing was enorm en mijn woede nog groter. En na een aantal iets minder aardige woorden, ging de dame aan de telefoon haar best doen om mij eerder onder de MRI te krijgen. Dus afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver! De MRI, die binnen 20 minuten gepiept was. Maar helaas, door de pinksterdagen, moest ik tot vandaag wachten op de uitslag..

 

mijn MRI Hernia Hethuishoudenvan
mijn mri

Zoals we al verwachtte heb ik een hernia tussen de 4de en de 5de lendewervel en na een mislukte afspraak met de anesthesist, krijg ik morgen het definitieve strijdplan om de hernia aan te pakken! Want sinds afgelopen zondag is de zenuwpijn een heel stuk afgenomen. Daardoor heeft het lamleggen van mijn zenuw geen zin meer en kan de anesthesist ook geen onstekingsremmers in mijn ruggengraat spuiten.

Dit verhaal is ongetwijfeld nog niet afgelopen.. 🙁

 

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Eén gedachte over “Hoe gaat het nu? (Deel 3)

  1. Jeetje meis 🙁 en om idd kokend bloed van te krijgen hoe dat eraan toe gaat met beloftes en afspraken etc. Nahja.. hang in there voor morgen. Ik blijf duimen op het beste van het beste voor jou. Sterkte Angelique. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.