Hernia of Ischias www.hethuishoudenvan.nl

Hoe het nu gaat (deel 2)

Leestijd: 5 minuten

Hoe het nu gaat (deel 2)

Ischias of Hernia

 

In het vorige artikel heb je kunnen lezen dat het wat beter ging en we toch besloten om op vakantie te gaan. Hoe het nu gaat, lees je in dit artikel. Is het een hernia of Ischias.

Thuis

Man! Wat was ik blij dat ik mijn eigen bank te pakken had! Weer thuis, na een rit die een eeuwigheid leek te duren. Mijn lief reed stevig door, daar lag het zeker niet aan. Want ook hij wilde mij heel snel thuis hebben. Gedurende de rit nam de pijn alleen maar toe en de medicatie die ik mee had, voldeed niet meer en lopen werd met het uur moeilijker. Dus was ik blij toen ik eenmaal de bank te pakken had en ik languit kon.

hethuishoudenvan.nl; ischias
beeld: Spotpen.nl

 

Onderzoek

hethuishoudenvan.nl ischiasDie nacht was de pijn, voornamelijk in mijn been, zo erg dat ik huilend met de huisartsenpost aan de telefoon hing om uit te leggen waar ik pijn had. Nadat ik niet meer uit mijn woorden kon komen nam Remy het gesprek over en binnen het uur stonden er een huisarts en een ambulancebroeder in mijn slaapkamer. Na een aantal onderzoeken constateerde de huisarts dat het geen ischias was, maar een acute hernia. Hij schreef een aantal medicijnen voor en gaf mij het advies om, wanneer kon, te bewegen en verder vooral te liggen. Binnen 6 weken zal het over gaan.

HO! WACHT! 6 WEKEN? Ik moest dus 6 weken oxycodon, paracetamol en nog wat andere zooi slikken, bewegen en blijven liggen.. en dan ging het “vanzelf” over? Echt niet! Dat gaat niet! Ik moet werken,iets met brood op de plank en rekeningen betalen,  kinderen moeten worden opgehaald van school, huishouden moet gerund worden… Geef me een oplapper zodat ik weer aan de slag kan! Maar helaas kon hij mij alleen maar een shot morfine geven en bleef hij bij zijn advies.

 

En wat deed ik? Huilen van de pijn, boosheid en vernedering op mijn bed liggen.

Liggen

Ik kon die nacht niets anders dan zijn advies opvolgen. Maar de volgende dag, pijn of niet, was ik van plan om de onderste steen boven te krijgen en binnen een week weer opgelapt achter mijn laptop plaats te nemen. Mijn eigenhuisarts was op vakantie (zul je altijd zien) dus belde ik de vervanger om daar meer info te krijgen. Helaas kwam ik bij zijn assistente ook niet veel verder.Ik moest maar wachten tot de 6 weken voorbij waren, want de pijn ging vanzelf weg. Ja,ja… mijzelf en mijn lichaam kennende, gaat bij mij nooit iets vanzelf weg. Zelfs de miskraam van 2 jaar geleden, moest een dokter aan te pas komen. Maar goed, misschien moest ik niet te vroeg conclusies trekken…..

 

Hernia of Ischias Hethuishoudenvan.nl

Maar wachten voelde niet goed. Zeker omdat ik die hele week nog geen progressie had geboekt. Ik kon amper staan om mijn tanden te poetsen. Naar de wc gaan was pure hel en mijzelf aankleden lukte niet. Overal had ik hulp bij nodig en dat was soms enorm vernederend. Mijn lief werkte non-stop om mij te helpen, het huishouden enigszins te runnen en eten te maken. En wat deed ik? Huilen van de pijn, boosheid en vernedering op mijn bed liggen. Ik was daar na 4 dagen wel helemaal klaar mee, dus ik pakte de telefoon weer op om de huisarts assistente te bellen en haar te vertellen dat er NU wat aan moet gebeuren. Maar, net als de vorige keer, was dat praten tegen dovenmans oren. Wat ik ook aanhaalde, op alles kwam het antwoord dat ik moest wachten tot de 6 weken voorbij waren. Als ik dan nog pijn had, dan moest ik maar eens terugbellen..

 

Fysiotherapie

hernia of Ischias www.hethuishoudenvan.nl
Fysius: de rug expert (hoop ik)

 

Boos werd ik er van. Ik voelde me niet serieus genomen. Moedeloos.. Overal las ik dat de pijn van een hernia de moeilijkste pijn is om onder controle te houden en dat het soms maanden kan duren voordat iemand van de pijn af was. Ik had inmiddels Oxycodon gekregen, een zeer sterk opiaat, en ik zag het niet zitten dat ik in September nog met een hernia zou lopen en dan afhankelijk zou worden van de Oxycodon. Dus in een vlaag van pijn en woede, belde ik de eerste fysiotherapeut die in mijn google search naar boven kwam en maakte ik een afspraak voor die zelfde middag. Ik was het zat slachtoffer te zijn. Het was tijd om zaken naar mijn hand te zetten.

 

En nu?

Inmiddels zijn we ruim 2,5 week en 2 doktersbezoeken en vele telefoontjes verder. Voldoende rust en bewegen was het advies. Het schijnt namelijk een flinke hernia te zijn. Een acute, naar het schijnt. Wat daarin het verschil is, weet ik ook niet. Ik moest dat maar even google, maar van google word ik ook niet heel veel wijzer. Inplaats van uitleg te eisen, eiste ik de laatste keer dat de huisarts bij mij was een verwijzing naar de neuroloog en een MRI. Want er zit nauwelijks verbetering in. Sterker nog, het lijkt steeds slechter te gaan en ik ga wennen aan de pijnmedicatie. Hoewel ik de ene dag beter met de pijn om kan gaan dan de andere, is de medicatie sinds vorige week weer opgeschroefd.

 

Eindelijk!!

Hernia of Ischias www.hethuishoudenvan.nl
Een greep uit mijn dagelijkse medicatie.

Van 10 mg Oxycodon, ging ik naar 20 en inmiddels zit ik op de 30 mg langwerkende Oxycodon en 4-6x per dag kortwerkende Oxycodon om te kunnen bewegen. Maar ook met zo veel zware pijnmedicatie is bewegen niet fijn, regelmatig stromen de tranen over mijn wangen van de pijn. Even de was doen zit er niet in en de vaatwasser vullen sla ik ook even over. En dan hebben we het nog niet over de dagelijkse hygiëne dat voor mij op het moment pure hel is.

Volgende week woensdag, de 31ste, mag ik dan eindelijk naar de neuroloog. En ik kan niet wachten tot het zo ver is en we eindelijk een adequaat behandelplan hopen te hebben. want ik ben er nu, na bijan 2 maanden, echt wel heel heel HEEL erg klaar mee.

 

Wordt vervolgd..

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 169

3 gedachten over “Hoe het nu gaat (deel 2)

  1. Lieve Angelique, Hoe is het bij de neuroloog gegaan? Ik hoop dat ze iets voor je hebben kunnen betekenen. Heel, heel veel sterkte toegewenst!
    Liefs, Mijntje.

    1. Hey Mijntje, Ik ging er net even voor zitten.. want het is weer een heel verhaal 😉 Maar uiteindelijk gaat het nu wel beter en is de zenuwpijn enorm afgenomen. En dat opzich is al zo veel beter!
      Liefs, Angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.