Moederdag hethuishoudenvan

Hoezo geen moederdagcadeau?

Leestijd: 3 minuten

plus download

Hoezo geen moederdag cadeau?? Verbouwereerd staarde ik naar het schermpje van mijn iPhone. Ik weet dat mijn ogen de laatste tijd wel weer wat achteruit gaan (ja, ja, ik moet mijn bril ook opzetten) en dat ik soms iets over het hoofd zie, maar dit stond er echt! Tussen een hele lange mail over de stand van zaken stond dat ene zinnetje: “In verband met de werdruk heeft de school er voor gekozen om dit jaar geen moeder- en vaderdag cadeau’s te knutselen. “

Ja! Daar vind ik wel wat van!!

Betrokken ouders

Uhhhh…. What?? De directie was er stellig in. De werkdruk is hoog, de focus ligt ergens anders en daarom is er voor gekozen dat de kinderen wel bomen en poppen en andere knutselen door het jaar heen mogen maken, maar geen moeder- en vaderdag cadeautjes. Maar, daar vind ik wel wat van. Temeer omdat we enkele weken daarvoor met de hele Oudercommissie van 2 scholen EN de directrice om tafel zaten om de komende feestjes te bespreken. En hoewel je moederdag niet op school viert, is – zoals alles – de aanloop daarnaartoe natuurlijk het leukste! En daar hadden we als oudercommissie vast iets in kunnen betekenen.

Ritueel

hethuishoudenvan - moederdag

Want ik weet niet of jij kinderen hebt, maar hoe leuk is het als je de dagen voor moederdag de klas al niet meer in mag van jouw kind. Als je de vrijdag voor moederdag die mysterieuze blikken in hun oogjes ziet omdat ze “iets” hebben gemaakt en dat eigenlijk NU willen geven. Maar ja, dat mag niet… En hoe geweldig is het als ze het leukste, maar meest opvallendste, plekje in huis zoeken om hun zelfgemaakte presentjes te verstoppen?

moederdag hethuishoudenvan.nl

En dan de zondagochtend. Wanneer je kindje vol trots en met vlinders in zijn buik jou het zelfgemaakte cadeau geeft. De reactie als je verteld dat je zo blij bent met het presentje. En gedurende de dag nog zeker 6x van je kind moet horen of je dat zelfgemaakte hompje klei echt wel mooi vind?? Dat gevoel… Dat is toch met geen pen te beschrijven? En dat neemt een school notabene van een kind af? Ja, daar vind ik wat van!

Commercie

En dus, terwijl mijn iPhone roodgloeiend stond van de apps met de vraag “wat ik er nou van vind dan?”, besloot ik ook de schoolleiding een mail te sturen. Boos poste ik wat op instagram en daar las ik dat er meer scholen zijn die dit soort leuks afschaffen. Woest omdat ook school nu een kind leert dat moederdag gaat om commercie in plaats van respect en liefde en dat je dan maar gewoon geld moet uitgeven voor een gewoon cadeau, verdrietig om het abrupte einde van een ritueel waar mijn kinderen heel erg naar uit keken en ik zo van geniet en strijdvaardig omdat ik echt vind dat dit onterecht is voor de kinderen, besloot ik iets te ontwerpen. Niet alleen voor de moeders van onze school. Maar voor ALLE moeders, uit heel Nederland, die ondanks hun eigen hoge werkdruk nog steeds zonder te klagen alle ballen hooghouden.

This one is for you!

Dus papa’s van Nederland, download dit moederdag cadeau massaal, laat de kids toch even lekker creatief zijn en spread the word. Want in dit geval is sharing echt caring!

Krijg jij nog moederdagknutsels?

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

3 gedachten over “Hoezo geen moederdagcadeau?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.