Klotsende oksels

Leestijd: 3 minuten

Gadverdamme! Zul je denken. En ja, ik heb een lekker praatje vandaag. Want, net zoals iedereen, zweet ik ook. Maar.. Ineens heel anders dan anders. 

beeld: I-stock

Jaren geleden danste ik. Ballroom en toen latin en salsa. Zo’n 5 avonden in de week stond ik op de dansvloer, assisteerde ik in de lessen en hielp ik met feestjes op de dansschool. Ik vond het geweldig, op een klein -maar zeer aanwezig- nadeel na. Mensen die dansten, zweette zo. Dat was bij de ene persoon meer dan bij de andere, maar feit was wel dat de danszaal na een avondje zwoegen flink rook. Ik zelf had daar niet zo heel veel last van. Natuurlijk zweette ik bij inspanning, maar last van klotsende oksels en stromen water langs mijn gezicht had ik niet en daar was ik stiekem wel een beetje trots op. 

In de jaren daarna had ik daar ook niet zo veel last van. Met gemak kon ik mouwloze topjes aan zonder dat ik het gevoel had dat ik een uur in de wind stonk en ik had nooit last van natte plekken in mijn shirts. Tot halverwege vorig jaar, toen ik uit het niets ineens last begon te krijgen van zweetaanvallen. Met letterlijk klotsende oksels haastte ik de Kruitvat in en kocht het sterkste middel dat ze mij aanbevolen, maar dat mocht niet baten. De ene na de andere deo verslond ik en in iedere tas had ik wel een mini verstopt om onderweg nog even een beetje bij te spuiten. Maar het leek wel alsof alles erger werd, in plaats van dat het tegen zweten hielp. 

Totdat de dokter mij adviseerde om een deo te gebruiken op basis van mineralen. Hij was er in ieders wel uit dat mijn zweetpartijen hormoon gerelateerd waren. Een aantal jaren geleden was er bij mij een goedaardige hypofyse tumor geconstateerd die soms rare dingen doet met mijn hormonen. En de chemicaliën die ik in veelvoud onder mijn arm spoot, hielp niet echt mee aan de balans van die hormonen. Redelijk sceptisch dook ik weer het Kruitvat in opzoek naar een betaalbare deo op basis van mineralen. 


Ik probeerde de body deodorant spray van Crystal. Hypoallergeen, zonder parabenen en zonder Alluminium. Alluminium, wat in de meeste deo’s zit, wordt mogelijk in verband gebracht met borstkanker. En aangezien ik genoeg kanker heb gezien voor een leven lang, heb ik liever een product dat daar niet mee in verband wordt gebracht. 

Chrystal beloofd dat de deodorant voor 100% uit minerale zouten bestaat. De zouten in de Crystal Body Deodorant Spray vormen een onzichtbaar laagje op je huid, waardoor bacteriën en nare geurtjes geen kans krijgen. En daarnaast is het geurloos en laat het geen nare zwarte strepen achter. 

Ik ging de uitdaging aan. De eerste week na het gebruik, heb ik regelmatig de “snuftest” gedaan. En moet zeggen dat ik niet geheel ontevreden ben. Natuurlijk stopt de deo het zweten niet. Zweten is -zo heb ik inmiddels geleerd- een goed iets en het vocht moet je lichaam uit. Maar deze deodorant zorgt er voor dat vieze geuren geen kans krijgen. En het laat inderdaad geen witte strepen achter op mijn zwarte kleding. Daarnaast kun je deze spray ook gebruiken voor andere zweterige plekken. 

Ik ben tevreden en denk dat ik wel toe ben aan een upgrade, nu ik weet dat deze betaalbare deo op basis van mineralen echt werkt. 

Deze deospray van Chrystal is te koop bij het Kruitvat en kost zo’n €4,-. Aangezien een gemiddelde Rexona ook rond de €4,- kost, hoef je het voor de prijs niet te laten. 

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.