Lifestyle Uncategorized

Leve de structuur

Leestijd: 4 minuten

Het is maandag en ik heb stress.. Dikke, vette, mega stress. Afspraken lopen door elkaar, mijn altijd zo strakke planning is als een opgedroogd elastiekje gesprongen.. Ik voel me als een hondje die wanhopig achter zijn staart aan rent op de hoop dat ik dat ding in de nabije toekomst te pakken weet te krijgen…

credits: unsplash

Het is een drukke periode geweest, met veel hobbels. Zoals dat in elk gezin voorkomt, race ik met mijn kinderen van hot naar her, probeer ik mijn werk goed te plannen en alles op tijd af te hebben om ook weer op tijd op het schoolplein te staan om vervolgens de waslijst met “thuis-to-do’s” af te werken. In mijn hoofd regeert een pak met watten en hoe hard ik ook mijn best doe, hoe vaak ik ook iets op mijn to-do lijst schrijf, ik krijg niet alles gedaan wat ik graag wil. En dat dag in… dag uit.. Vet f*’ing faboulus hoor… NOT! Het is gewoon chaos. 

Oh hoe graag zou ik deze rust dagelijks in huis willen zien! 

En laat ik nou net niet zulke goede vriendjes zijn met chaos. Maar laat dat nou net hetgeen zijn wat er uit mijn handen komt.. chaos. En hoewel ik heel erg blij ben met mijn schoonmaakster, lijkt het een dag later alsof er een hele klas met kleine kinderen hier in huis hebben huisgehouden. Overal ligt rommel, schoenen liggen door de hele gang en de eettafel ligt bezaaid met papieren en enveloppen.

Nadat ik met mijn overvolle laptoptas en wattenkop, over de zoveelste schoen struikel en en vloekend om 10 over 8 de deur uit stamp (om vervolgens nog net op tijd te bedenken dat mijn sleutels nog op de keukentafel liggen), besluit ik dat het klaar is. Ik voel me overweldigd door al die ballen die hoog, hoger, hoogst moeten en heb totaal geen overzicht meer. En zelfs op de yogamat kom ik niet meer tot rust. Tijd voor actie.. en wat voor actie. 

Midden in de nacht, tijdens mijn nachtelijke “ik-kan-niet-slapen-dus-ik-scroll-even-door-pinterest”-sessie, stuit ik op een pin die niet op een beter tijdstip langs had kunnen komen. De kop beviel me direct ” 10 habits of succesfull women” en de inhoud was eigenlijk een opsomming van zaken die ik al wist, die ik mijzelf ergens had aangeleerd maar waar ik door de watten in mijn hoofd niet bij kon komen.

Habit 1: Ga offline!

“Ha! Ja! Leuk! Je bent blogger, communicatie mevrouw en doet aan Social Media Marketing. Hoezo kan dat offline? Doe normaal” Ik hoorde het duiveltje in mijzelf gelijk snuivend en met haar handen in haar zij reageren.  Offline.. grapje zeker! Maar de volgende dag, met een paar uur slaap achter mijn kiezen, zag ik er de logica wel van in. En ik besloot dat ik minder online wilde. Ik kocht een nieuwe horloge en deed de smartwatch terug in de doos. Want dat ding leidde me alleen maar af! De hele dag trilde hij als er een bericht binnen kwam en ik “moest” dat natuurlijk lezen van mijzelf! Onzin.. dat kon anders. Toen ik klein was, wist mijn moeder urenlang niet waar ik uithing of wat ik deed. En een hele generatie heeft het overleefd. En binnen 2 dagen vond ik daar meer rust in. Minder afleidingen en minder prikkels.

mijn agenda voor 2018 van Purpuz <3

Na 2 dagen smartwatch-loos, pakte ik mijn papieren agenda uit de kast en probeerde ik de tijd te nemen om deze per week te vullen met de afspraken voor mijzelf en mijn gezin. Voor mijn werk-planning en urenregistratie. En hoewel ik mijzelf er weer even toe moest zetten en mijn laptoptas toch weer een kilo zwaarder was geworden door het meezeulen van die agenda, was ik na een week een heel stuk minder druk in mijn hoofd. Alles wat ik nodig had, zat in mijn agenda. En niet op witte papiertjes, eindeloze to-do lijstjes, gele post-its, in mijn telefoon met akelige herinneringen die ik eindeloos kon verzetten en ook nog in mijn hoofd.

Nee, in mijn hoofd kwamen vlagen van opklaringen en voor het eerst in maanden had ik het idee dat ik zaken beter in de greep had…

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.