Luizen moeder 2.0

Leestijd: 2 minuten

Luizenmoeder 2.0

Luizen… bibber jij er ook zo van?

Een aantal jaar geleden werd ik benadert om klassenouder te zijn.  Als overbezorgde moeder van een ex-kankerpatientje (die tijdens bestraling ook luizen kreeg op haar pas aangegroeide vlasharig) moest ik weer even mijn plekje in de werkende wereld leren kennen en had wel wat tijd over. Doe daar een sausje ex-officemanager boven op en de combinatie klopt! Samen met een (inmiddels) vriendin/andere moeder uit de klas bedachten we de gekste dingen om ouders maar naar school te krijgen. 

Wat ik me niet realiseerde was dat daar ook een aantal keer per jaar een “Luizen controle” bij hoorde. Alleen al bij het schrijven van “luis” kriebelt mijn hele lichaam. Daar kan ik niets aan doen. Luizen is niet iets waarvan ik denk dat je je moet schamen. Maar die kriebelige beestjes over je hoofd… brrrr. 

Hethuishoudenvan.nl luizen
Hoezo luizen in deze donshaartjes? 

Ik herinner me nog goed dat mijn dochter, in de eerste of tweede week bestraling in Parijs, ineens last had van luizen. 3 jaar oud was ze en we hadden net een jaar chemo in het AMC afgerond en woonden voor een periode in Parijs waar ze dagelijks protonen bestraling kreeg. Ik ontdekte het terwijl zij net uit de behandelkamer kwam. Ze lag heerlijk in haar bedje uit te slapen van haar roes, toen ik wat door de donshaartjes zag bewegen. 

Dus die middag trotseerden we de franse apotheken opzoek naar luizenbestreidingsmiddelen.  

Op school zijn luizen een onderwerp waar ouders het liever niet over hebben. Helaas komen ze voor. Niets om je voor te schamen en het protocol is zeker niet meer zo streng als vroeger! Als je er niets over weet, dan zou ik zeker even de website van plaatselijke GGD raadplegen. Want wist je dat door de huidige selfiecultuur er meer luizen worden overgedragen? Doordat iedereen gezellig met de hoofden naar elkaar toe draait en tegen elkaar aanleunt, geeft het de luizen ook meer kans om van persoon naar persoon te gaan.

Kruidvat introduceert de Anti-luis Haarlotion met Dimeticon. Deze haarlotion behandelt neten en hoofdluis bij volwassenen en kinderen ouder dan zes maanden. De haarlotion bevat dimeticon en is verrijkt met amandelolie en vitamine E. Het product is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

De haarlotion is verkrijgbaar bij Kruidvat winkels en online via Kruidvat.nl voor € 4,99. Hopelijk werkt het om de beestjes weg te krijgen!

Dit artikel bevat geen betaalde links. 

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.