Killer heels

Overleef die killer heels!

Leestijd: 4 minuten

High heel blues

Het is weer prachtig weer. De rokjes kunnen uit de kast en die mooie killer heels lonken naar je vanuit de schoenenkast. Maar ja, het zijn niet voor niets killer heels. Ze staan super sexy, je kunt er 10 minuten op lopen voordat het noodlot weer toeslaat. Dus laat je ze dan staan??

Laat jij ze in de kast staan?

Hell no! Ik ga je helpen!

Je kent het wel! Je hebt net als een waanzinnige de sterren van de hemel staan dansen en je staat nu aan de bar voor een welverdiend drankje, als die akelige pijn aan de bal van je voet weer op komt spelen. Het liefst schop je jouw mooie glimmende hakken uit, om verder te gaan op blote voeten. In plaats daarvan strompel je, met je borst vooruit en kaken op elkaar, naar een zitplek om daar jouw voeten even bij te laten komen, voor een nieuwe ronde.

We hebben het allemaal wel mee gemaakt. En of het nu is op die mooie nieuwe dansschoenen, of die killer high heels die je voor die ene speciale gelegenheid het aangeschaft, de pijn van een oncomfortabele hoge hak, is geen pretje!

Maar wat kun je er aan doen?

Hethuishoudenvan
Of toch maar je sneakers aan?

Jouw eerste reactie is vast om ze zuchtend uit te schoppen en een paar comfortabele platte schoenen aan te trekken. En waarom ook niet! De platte schoen is helemaal in en de modellen zijn net zo leuk als die killer high heels. Maar het hoeft niet!

Ik loop al jaren op hele hoge hakken. Ik ben 1.60m en vroeger danste ik al op de hoogste dansschoenen die ik kon vinden. Mijn danspartners waren allemaal een stuk groter, dus dan moest je wel wat doen om op te vallen. Maar om je eerlijk de waarheid te zeggen, ik vind ze ook gewoon heel erg mooi staan.

Wat ik doe om gewoon een hele avond door te kunnen?

High heels killer heels
Wil jij ook de hele avond op jouw high heels floreren?

Na de hernia (en inmiddels 40+ – ssssssssssst) loop ik soms echt met op mijn tandvlees na een dagje killer heels. Dus gingen ik op zoek naar tips op internet en MOEST deze tip proberen: Je plakt je derde en vierde teen vanaf, je grote teen geteld, af met tape of een pleister. Hierdoor zorg je ervoor dat de zenuwen in je voet minder worden bekneld en dat je makkelijker kunt lopen op hoge (dans)schoenen.

Ik besloot de proef op de som te nemen en het uit te testen. Want zo’n makkelijke tip laat ik zeker niet aan mijn neus voorbij gaan.  Ik ging de uitdaging aan, gezien mijn voorliefde voor torenhoge killer heels mij na een avondje uit nog wel eens tot tranen beroeren (en gewoon stug door blijven gaan). Mijn hoogste schoenen, Manolo Blahniks met een 12,5cm hoge hak, werden uit de kast gehaald en daar ging ik dan! Party-time!

Conclusie

me and my manolo’s

Ik ben sceptisch! Ik heb al veel tips en trucs geprobeerd om comfortabeler op mijn oh zo geliefde hakken te lopen. Natuurlijk bezit ik wel, hoewel het er maar een paar zijn, lage schoenen. Maar dansen en uitgaan op mijn gympen is toch niet mijn ding. In eerste instantie voelt het dan ook een beetje gek. Mijn tenen zijn afgeplakt en hoewel ik voor een huidkleurig tape heb gekozen, blijf ik steeds naar beneden kijken om te zien of het heel erg opvalt. Mij valt het op, maar daarentegen valt het de rest op dat de hakken zo hoog zijn, dus niemand kijkt echt naar mijn tenen. Ik merk wel dat er minder druk op een bepaald deel van mijn voet komt, waardoor het prettiger loopt.

Lady Glitter Spetter

Na een uurtje lopen op de schoenen, heb ik nog geen merkbare klachten. En ook als ik mijn partner inpik voor een paar dansjes in de woonkamer, voelen mijn voeten nog goed! Ik moet zeggen dat ik dit niet had verwacht en dat de twee uur lopen op deze hoge hakken zo een stuk comfortabeler zijn! Ik ben overigens niet geheel pijnvrij. Want ondanks mijn jarenlange training met het lopen op een hoge hak, zijn hakken van 12,5 cm zijn eigenlijk niet voor alledaags gebruik. Hierdoor gaat mijn wreef na een tijdje wel wat opspelen (watje) en hier en daar trekt het wat in mijn kuiten. Maar van de bal van mijn voet heb ik geen centje last!

Dus dames… Haal de leukoplast maar uit de kast en proberen maar!

Wil je een extra feestelijk tintje aan jouw tenen geven? Dan kun je de leukoplast natuurlijk ook inruilen voor Glitter Washitape 😉

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

11 gedachten over “Overleef die killer heels!

  1. Oee dat ga ik eens proberen. Ik loop niet veel meer op hakken door knieproblemen, maar vroeger bijna elke dag. Dat is ook een grote tip gewoon heel vaak erop lopen dan wordt het ook al veel minder. Maar die tape ga ik zeker proberen!!

  2. Ik vind ze prachtig, heb er vroeger tich paar gehad, maar ben door omstandigheden toch aangewezen op sneakers. Haken maakt super vrouwelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.