Moederdag: wat willen moeders nou echt?

Leestijd: 4 minuten

Moederdag: Wat willen moeders nou echt?

Een guide voor vaders (en mannen) die echt geen idee hebben

 

Volgende week zondag is het Moederdag. Een speciale dag om de moeders nu echt even in het zonnetje te zetten. Kinderen kijken altijd heel erg uit naar deze dag. Tenminste.. die van mij wel. Maar ik ken zeker één iemand die enorm opziet tegen moederdag; mijn man. Die vraagt zich iedere keer weer af ” Moederdag: wat willen moeders nou echt?”

 

moederdag: welke cadeau's willen moeders nu echt met moederdag

 

Een verjaardag kado uitkiezen is al een hel voor deze lieverd. En nu moet hij zich ook nog druk maken om Moederdag. En niet voor alleen maar één kado, nee.. het is MOEDERDAG! Dus zowel moeder als vrouw moeten worden voorzien van een origineel kado dat nog in de smaak valt ook. De arme man moet daarom dus al weken op tv aanzien hoe commercials de mooiste parfums, de prachtigste sieraden en de meest praktische huishoudapparaten aanprijzen. Maar waar moet de man nu uit kiezen? Want laten we eerlijk zijn dames, hoe vaak hebben wij gezegd dat wener kado “echt onwijs lief” vinden, om vervolgens op maandag het in te ruilen voor iets wat je WEL mooi vindt?

moederdag: welke cadeau's willen moeders nu echt met moederdag

Beeld: Pandora

 

Dus wat willen wij vrouwen nou echt?

Laten wij die arme, praktische mannen nou eens een handje helpen!

Natuurlijk hinten wij  vrouwen het hele jaar door. En laten wij in de vele winkelavonturen onze partner vaak subtiel weten dat we product A of luchtje B echt heel erg fijn vinden. Laten we demonstratief een leeg potje van onze vels te dure, maar oh zo fijne, crème op het aanrecht staan en herhalen we keer op keer dat we zo onwijs gek zijn op zacht roze rozen. Maar komt dat echt aan?

 

moederdag: welke cadeau's willen moeders nu echt met moederdag
Beeld: The Big Bang Theory

Wanneer ik dat projecteer op mijn eigen relatie, kan ik je vertellen dat dat ABSOLUUT niet aan komt. En dat komt niet omdat mijn man niet van mij houdt. Integendeel! Volgens mijn lief schijnt het wetenschappelijk bewezen te zijn dat hoe langer een man en vrouw samen zijn, des te meer een man van een vrouw houdt.  Dus daar ga ik dan ook maar van uit 😉. Maar mannen zijn helemaal niet bezig met al die randzaken waar wij vrouwen constant mee bezig zijn. En raden wat iemand van de andere sexe nu toch eens voor zo’n “commerciële onzin-dag” wil hebben… is zeker niet een van de meest favoriete bezigheden van een man.

 

Praktisch

Moederdag: wat willen moeders nou echt?Nu ben ik best heel praktisch. Dus na 2 teleurstellende verjaardagscadeau’s – als nieuw vriendinnetje verwachtte ik op mijn eerste verjaardag dat we samen waren toch een iets romantischer kado dan een rijstcooker – besloot ik dat we het anders aan gingen pakken. Ik accepteerde het feit dat ik maanden bezig was met zijn verjaardag te plannen, maar dat hij het al zwaar genoeg had om mijn verjaardag überhaupt te onthouden. Ondanks alle hints en iets minder supbtiele opmerkingen, kwam er toch iedere keer weer een kado naar voren waar ik niet heel erg blij van werd. En hoewel ik er om lachte, was dat ook niet heel leuk voor mijn man. Hij wist dat, ondanks dat hij zijn best deed, het kado niet in de smaak viel.

 

 

 

 

Wat wij anders deden?

Moederdag: wat willen moeders nou echt?
Beeld: Pinterest

Heel simpel. Wij haalde de lading van de dag af. Van iedere feestdag! Valentijn vieren we niet, persoonlijk heb ik niet een speciale dag nodig om mijn man te vertellen dat ik van hem hou. Met Moederdag neemt mijn dochter het voortouw. Maar dan krijg ik dus alleen maar kadootjes die door mijn kinderen gemaakt zijn. Dan blijft er nog maar 1 stressmoment over. Natuurlijk vind ik het nog steeds leuk om een kadootje te krijgen. Maar we gaan nu gewoon samen even op pad en kopen gelijk het kado dat ik leuk vind. Man blij, ik blij. En wanneer dat een keer niet lukt, geef ik manlief 3 voorbeelden met exacte foto en locatie. Ja, de romantiek is er dan wel vanaf.. maar waarom zou je iemand van wie je houdt door brandende hoepels laten springen?

Dus mannen van Nederland op de vraag “Moederdag: wat willen moeders nou echt?” ga ik jullie helpen; deze week krijgen jullie van mij de hele week om 20.00 uur op zowel Facebook als Instagram tips en ideetjes voor Moederdag. Met foto, locatie en prijs… (nu moeten jullie er alleen op letten dat vrouwlief de post heeft geliked of niet 😉)

Enneh……. Nee, de posts zijn niet gesponsord.

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.