Boek Preview

Nieuw uit te komen boeken

Leestijd: 6 minuten

 

 

Naast alle leuke, spannende en mooie films – weten jullie al dat Matt Damon terug komt als Jason Bourne??!- wordt het voor de leesfan ook weer een geweldig voorjaar!
Een kleine greep uit de boeken die uit komen het komende voorjaar.

 

Peter Swanson – Een verdiende dood

een verdiende doodTijdens een tussenstop op Heathrow ontmoet Ted een vrouw in een bar. Het klikt meteen, en na iets te veel cocktails vertelt Ted dat zijn vrouw hem onlangs heeft bedrogen. Hij verzucht dat hij zijn vrouw wel zou kunnen vermoorden. De onbekende vrouw, Lily, antwoordt dat hij dat zeker moet doen, en dat ze hem daarbij wil helpen. Thuis in Boston blijven Ted en Lily elkaar zien. Hun plannetjes om de perfecte moord te plegen worden steeds serieuzer, en Ted wordt langzaam verliefd op Lily. Wat hij niet weet, is dat Lily een duister verleden verbergt: ze is geen onbekende met moord. Maar ook Ted heeft een groot geheim dat hij niet kan onthullen. Wie kunnen ze vertrouwen? En wie pleegt er uiteindelijk verraad?

Peter Swanson schrijft korte verhalen en recencies voor verschillende tijdschriften. Zijn fascinatie voor de films van Hitchcock motiveerde hem om zijn eerste boek te schrijven: Het meisje met een klok als hart (2014). Hij woont en werkt in Massachusetts, VS.

 

Een verdiende dood komt 31 maart uit als zowel e-book als paperback

 

 

Donna Leon – Ik aanbid je

ik aanbid jeEen ode van Donna Leon aan de Venetiaanse opera

Operazangeres Flavia Petrelli bezoekt voor een optreden Teatro La Fenice, waar ze jaren geleden voor het eerst kennismaakte met commissario Brunetti. Wanneer ze elkaar daar opnieuw tegenkomen, vertelt ze Brunetti dat een onbekende fan haar op haar reizen volgt en overal enorme bossen gele rozen voor haar achterlaat. Als de fan zich een tijdje later echter toegang verschaft tot haar hotelkamer en daar behalve rozen een bijzondere ketting en liefdesbrieven achterlaat, wordt duidelijk dat ze te maken heeft met een stalker. Dan worden twee mensen uit Flavia’s omgeving zwaargewond aangetroffen en lijkt ook de operaster zelf gevaar te lopen.

Donna Leon (1942) is grootmeesteres van de sfeervolle crime. Sinds 1981 woont ze in Venetië, de stad waaraan ze al in haar jeugd haar hart verloor. Met haar sociaal bewuste misdaadromans over commissario Brunetti heeft ze al miljoenen lezers voor zich gewonnen.

Ik aanbid je komt op 31 maart uit zowel als e-book als Paperback.

 

 

Sarah Lotz – De vierde dag

De vierde dagDrie dagen lang genieten honderden mensen van een tropische cruise aan boord van de Beautiful Dreamer. Op de vierde dag valt het schip midden op zee stil. Er is geen elektriciteit, en radio en telefoon doen het niet. Er is geen enkele manier om hulp te vragen, maar iedereen gaat ervan uit dat er snel reddingswerkers ter plaatse zullen zijn.

Dan raken de leidingen verstopt en begint het voedsel op te raken. Als ook nog het levenloze lichaam van een vrouw wordt gevonden, raken de passagiers in paniek. Er is een moordenaar aan boord, en het vermoeden rijst dat iemand wil voorkomen dat de Beautiful Dreamer ooit weer land ziet…

Sarah Lotz is geboren in Groot-Brittannië en opgegroeid in Zuid-Afrika. Nu woont ze in Kaapstad en heeft onder pseudoniem verschillende horror- en thrillerseries geschreven. Ze schreef eerder onder haar eigen naam de wereldwijde bestseller De drie.

De vierde dag verschijnt op 3 maart als paperback en e-book.

 

 

 

James Patterson – Gerechtigheid

GerechtigheidAls zijn neef verdacht wordt van een verschrikkelijke misdaad reist Alex Cross voor het eerst in dertig jaar weer terug naar zijn geboortestad in North Carolina. Terwijl hij de onschuld van zijn neef probeert te bewijzen, stuit hij op een mysterieus familiegeheim. Ondertussen vraagt de plaatselijke politie hem om hulp bij het oplossen van een gruwelijke serie moorden. Cross moet al zijn ervaring en expertise inzetten om de moordenaar te stoppen, terwijl hij antwoorden probeert te vinden over zijn verleden.

James Patterson (1947) is een van de meest gelezen hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef de zeer succesvolle thrillerreeksen: Alex Cross en The Women’s Murder Club. James Patterson woont en werkt in Florida.

 

Gerechtigheid verschijnt op 3 maart als paperback en e-book.

 

 

Astrid Harrewijn‘Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)’

drie vrienden, een huisSommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke baan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Noor doet het wél, tot verdriet van haar ouders en haar vriend. Ze betrekt samen met haar jongere zusje Kiki en studievriend Joost een verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Kiki is bewust single, het zwarte schaap van de familie en ziet de wereld als haar speeltuin. Ze werkt voor Jeff Koons en brengt zijn spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk. Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, werkt als adviseur bij het Rijksmuseum.

 

Noor, Kiki en Joost delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over het werk op het Museumplein. Terwijl het huis een verbouwing ondergaat ontdekt Noor zichzelf, de waarde van vriendschap, en een groot schandaal in de kunstwereld. Kortom: ze ontdekt het leven.

‘Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)’ komt op 23 februari uit.

 

 

Daan Heerma van Voss – De laatste oorlog

de laatste oorlogHoe weet je wat voor mens je bent als je nooit een oorlog hebt meegemaakt? In De laatste oorlog wordt Abel Kaplan al zijn gehele leven gekweld door deze vraag.

  • ‘Een rijk en rijp boek. Een mooie leeservaring waar ik onbevangen van heb kunnen genieten.’ – A.F.Th. van der Heijden
  • ‘Eindelijk een personage dat hándelt in plaats van verlamd toe te kijken. De laatste oorlog is een fabel in clair-obscur over hoe mensch te zijn in onzekere tijden.’ – Peter Verhelst
  • ‘Een absolute aanrader.’ – Jan Jaap van der Wal​
  • ’De beste boeken zijn boeken die verrassen en verontrusten. De laatste oorlog is zo’n boek, het bleef me lang bij nadat ik het – ademloos – had uitgelezen. Ik heb er maar met moeite afstand van gedaan. Het is een bijzonder en meeslepend verhaal over goed en fout in verleden en heden, over de oorlog die nog steeds van ons allemaal is. Een oorlog waarvan we het vaak jammer vinden dat we hem niet hebben mogen meemaken.’ – Herman Koch.​

 

David Lagercrantz – De val van Turing

063e05f17f8b62e9576af1dcceb6dc7f_cache_Lagercrantz laat de lezer kennismaken met de vader van de moderne informaticus: de excentrieke, vrijdenkende Alan Turing. Kraker van Hitlers Enigma-code.

Op het nachtkastje ligt een half opgegeten appel gedrenkt in cyanide. Alles wijst op zelfmoord. De dode man is niemand minder dan Alan Turing, een briljant wiskundige. De jonge rechercheur Leonard Corell leidt het politieonderzoek. Hij komt onder grote druk van zijn superieuren te staan omdat het een uiterst gevoelige en complexe zaak blijkt te zijn. Niet alleen vanwege Turings geaardheid, homoseksualiteit was strafbaar, maar vooral vanwege zijn geheime werk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Turing blijkt een grote rol gespeeld te hebben bij het kraken van de Enigmacode van de nazi’s waardoor vele levens gespaard bleven. Was zijn rol na de oorlog nog niet uitgespeeld? David Lagercrantz neemt de lezer mee terug naar de jaren vijftig in Engeland. Hij onthult de krachtige, donkere kant van de naoorlogse idylle dat alles beter zou worden. Met vaardige en invoelende pen zet hij twee mannen neer wiens kansen, talenten en geest getest worden: de fictieve Leonard Corell en de vader van de moderne informatica: de excentrieke, onconventionele en vrijdenkende Alan Turing.

De val van Turing” is inmiddels al in de boekhandels verkrijgbaar.

 

Guadalupe Nettel- Na de Winter

dd16bf408e4492bdcbabf5f33ee5f676_cache_Twee levens, twee steden. In New York probeert Claudio met strakke routines het chaotische stadsleven in te dammen en zijn verleden in Cuba los te laten. De jonge Mexicaanse Cecilia krijgt een studiebeurs in Parijs, waar ze een nieuw leven begint. Ze houdt ervan om mensen te observeren en alleen te zijn. Als de strenge winter aanbreekt, trekt ze zich terug in haar flat. Dan leren Claudio en Cecilia elkaar kennen, een ontmoeting als een bliksemschicht. Het lijkt de liefde van hun leven. Maar al snel slaat dat gevoel om in haat. Opnieuw alleen, terug in New York en Parijs, breekt de lente aan.

Guadalupe Nettel ontleedt haarfijn hoe relaties werken en schrijft aangrijpend en met gevoel voor humor over de onstuitbare kracht van het leven.
Na de Winter is bekroond met de prestigieuze Premio Herralde.

Na de winter is inmiddels in de winkels te verkrijgen.

 

 

Zoals jullie zien, valt er weer veel te lezen het komende voorjaar. Ik heb er zin in!

Van welk genre houden jullie?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.