Product Review: Spotter GPS Tracker

Leestijd: 5 minuten

Alle moeders kennen het gevoel wel. Kindlief gaat uit spelen en hoe hard jij je best ook doet, je kunt hem in geen velden of wegen meer vinden. Hoewel je vaak rationeel weet dat het wel goed zit, komt daar dan toch dat stemmetje achter in je hoofd op en brult steeds harder: “WAAR IS MIJN KIND?!?”

Nu zijn er oplossingen om ons moeder hart geruster te laten kloppen. Een van deze oplossingen is Spotter van het Kruitvat. Een klein apparaatje dat je o.a. aan de broek van jouw kindje vast kunt maken, zodat je altijd weet waar hij of zij uit hangt. Maar hoe werkt dat dan? Angelique test de Spotter voor jou uit!

Spotter Box HHV

 

“JEEEEEEEE! Ik mag de Spotter uittesten!” Dat was mijn aller eerste reactie en ik kon ook niet wachten tot ik het dingetje in handen had om deze vervolgens aan mijn dochter vast te plakken. Zij is in de leeftijd dat ze heel graag, iedere dag, lekker buiten wil spelen met haar vriendinnetjes. En hoewel wij voor een geweldig speeltuintje wonen, ben ik haar dus ook geregeld “kwijt”. Nu loopt mijn dochter niet in zeven sloten tegelijk, maar toch loop je dan even naar buiten en roep je net even iets te ongerust dat ze haar hoofd om het hoekje moet steken. Voorheen zat ik dan fulltime tegen het raam aan geplakt, maar met een opstapelende was en alle andere huishoudelijke taken, heb ik dat een beetje laten varen. Dus een Spotter zou ideaal zijn om dat overbezorgde stemmetje in mijn hoofd tot rust te brengen.

 

What’s in the box?

 

Spotter in the boxBij het eerste aanblik van het pakketje, wordt de interesse van mijn huishouden altijd gewekt. Twee uiterst nieuwsgierige kindjes staan dan om mij heen en vechten om wie het pakje open mag maken. Een lachwekkend gezicht, dat mij direct doet denken aan pakjesavond.

Daar is ie dan! Een heel mooi vormgegeven apparaatje, dat voor kinderen uiterst simpel te gebruiken is. Zoonlief heeft hem als eerste weg gegrist en is zeer geïnteresseerd in het mooie zilveren knopje in het midden.

In het doosje vind je de Spotter, een oplaad kabeltje, een oplader voor in het stopcontact, een riemclip, een activatie kaartje en de handleiding.

 

 

 

En hoe werkt het dan?

Nadat de Spotter uitgebreid geïnspecteerd is door de kinderen, ga ik hem activeren. Dat is een heel simpel proces, want je hebt daar alleen maar internet Portal_Screens_2voor nodig. Eerst zet ik de Spotter aan. Ik ga naar de website van Spotter en maak een account aan en koppel het apparaatje met de gegevens die ik bij de Spotter heb gekregen. En daarna download ik de Spotter app en log daar in met mijn gegevens die ik net online heb aangemaakt. En voila! Een kaart van mijn omgeving wordt direct getoond. Nu kun je echt aan de slag gaan!

 

Spotter app functiesDe app is bijzonder gebruiksvriendelijk. Er zit zelfs een functie in om meerdere Spotters te koppelen, zodat je iedereen in één oogopslag kan volgen.

Ik besluit eerst om de instellingen even de instellingen te laten en te kijken hoe het apparaatje werkt. Manlief had boys-night, dus met een klein smoesje kreeg ik hem zo ver om als eerste de Spotter te testen. Hoewel wij beide een iphone hebben, is het nooit bij ons opgekomen om die te koppelen om elkaar zo in de gaten te houden. Maar dit was een leuk moment om het bereik va de Spotter te testen. En het bereik is goed, groot en erg nauwkeurig! Zo nauwkeurig dat ik halverwege de avond kon vertellen in welke kroeg hij zat. Ik was onder de indruk!

De volgende dag was dochter lief aan de beurt om de Spotter te testen, in en om de buurt. Ik had ’s avonds in de app een zone aangemaakt waarin zij mocht spelen. Uiteraard was deze zone net iets kleiner dan de zone waarin ze normaal gesproken mag ravotten. Dit om te kijken hoe de Spotter reageert. In eerste instantie had ik niet het idee dat de Spotter het huis had verlaten, hoewel mijn dochter al aan de rand van het speeltuintje aan het spelen was. Maar toen Spotter eenmaal haar locatie had opgepikt – ik was waarschijnlijk weer veel te snel met Tracken- kon ik haar keurig in de gaten houden. En kreeg ik direct via de app door als zij over de grens van de zone heen ging.

 

En toen bellen…

Call-SpotterEen van de meest toffe functies van deze Spotter vind ik de bel functie. Als het kind in nood is, hoeft het alleen maar op de SOS knop te drukken en de ouder krijgt een bericht op zijn/haar smartphone. De ouder kan dan via de app besluiten om het kind te bellen. En wij zijn fan! Uiteraard had dochter lief al snel in de gaten dat er “iets gebeurt” als ze op die SOS knop drukt. Want mama belde haar! Wat een feest!! Dus al snel werd er op de knop gedrukt voor bijna alles. Ze had een kastanje gevonden, ze was naar haar vriendinnetje, “Mam, je kijkt niet! Ik sta op de glijbaan”,” mogen wij een snoepje?” en ga maar door. Dus je kind instrueren dat het alleen mag bellen als er iets ergs is, is in mijn geval geen overbodige luxe ;-).

Conclusie

De Spotter is een geweldig apparaatje. Het is niet te klein, het is degelijk en robuust – kan dus best tegen een stootje- en is betaalbaar! De kosten van de Spotter zijn € 69,99 en is exclusief te verkrijgen bij het Kruidvat. Je betaalt geen abonnementskosten. Om van de belfunctie gebruik te kunnen maken, kun je de Spotter per maand opwaarderen voor €4,99. Je kunt er ook voor kiezen om deze op te waarderen voor de komende 6 maanden of voor een heel jaar.

Ik heb de Spotter uiteraard getest met mijn eigen kroost, maar de Spotter is uiteraard ook te gebruiken in andere situaties. Denk bijvoorbeeld aan een huisdier, gebruik bij een speurtocht of om jouw spullen te tracken bij het uitlenen of diefstal. De Spotter kan ook heel goed gebruikt worden om ouderen te tracken. Zeker door de extreem makkelijke bediening. Wil je meer weten over de Spotter? Dat kan, ga dan naar http://www.spottergps.com. 

 

Wil jij jouw kinderen ook graag in de gaten houden? Hou de site goed in de gaten of volg ons via Facebook, Twitter of Instagram, want binnenkort kun je hier de Spotter winnen!

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

5 gedachten over “Product Review: Spotter GPS Tracker

 1. Bedankt voor de review!
  Ik had dit via mijn mail gelezen van de Kruidvat maar wist niet zo goed of het iets was.
  Maar na t lezen van je review ben ik toch wel enthousiast!

 2. Anderhalf jaar geleden de Spotter aangeschaft voor mijn moeder. Op zich een mooi en klein apparaatje wat gemakkelijk in de broekzak past. De accu die er in zit gaat slechts twee dagen mee (nog zonder ermee gebeld te hebben). Als er op de alarmknop wordt gedrukt, komt er (zonder akoestisch signaal!) een melding in de app. Ondanks dat ik mijn telefoon ingesteld heb op het altijd doorgeven van een signaal van deze app, gebeurt er helemaal niets. Ook logt de app eens in week (ongeveer) spontaan uit wat je pas in de gaten krijgt als je toevallig de app opent. Deze laatst genoemde punten zijn natuurlijk niet wenselijk. De Spotter zelf werkt altijd probleemloos en er naar bellen gaat ook prima. Als de app goed zou werken zou het een prima apparaatje zijn maar helaas is dit niet zo. Spotter aanschrijven heeft geen zin want zij reageren nooit.

 3. Hi Wouter,

  Dank je wel voor de reactie. Het is al weer eventjes geleden dat ik met Spotter heb gewerkt, maar mijn ervaring is dat ze een klantenservice hebben via Facebook. Daar reageren ze erg snel (destijds).

  Ik hoop dat je daar wat aan hebt.

  Groetjes, Angelique

 4. Hallo Angelique,
  Dank voor jouw reactie! Het is natuurlijk wel een redelijk goedkoop product maar als er enkele cruciale zaken niet werken heb je er ook niks aan. Maar ik ga het even proberen. Nogmaals bedankt voor de tip!
  Vriendelijke groet,
  Wouter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.