raafje-met-de-rode-sok-de-grote-race_5 hethuishoudenvan.nl
Lifestyle

Raafje met de Rode Sok

Leestijd: 3 minuten

Raafje met de Rode Sok

Een interview met mijn 8-jarige dochter

Toen ik het persbericht van Raafje met de Rode Sok in mijn mailbox kreeg, wist ik dat Kyra deze heel graag zou willen zien. Kyra is 8 jaar en houdt wel van een beetje stout. Volgens mij kent zij Raafje niet, maar ik kan met nog wel boeken van vroeger herinneren over Raafje. Wellicht niet meer van mijn jeugd, maar toch zeker van die van mijn 10 jaar jongere broertje en zusje.

raafje-met-de-rode-sok-de-grote-race_5 hethuishoudenvan.nl

 

 

Synopsis:
De winter komt eraan, dus de dieren in het bos zijn hun wintervoorraad aan het aanleggen. Maar niet allemaal. Raafje met de rode sok scheurt met zijn zeepkist door het bos en doet wedstrijdjes met zijn vriendje Eddie Beer. Tot hij tegen de voorraad aanrijdt. Voor straf moet hij noten gaan zoeken. Dit gaat niet lang goed, want als Raafje en Eddie de gevulde mand met noten wegbrengen naar de schuur van mevrouw Badger ontdekken ze er heerlijke bramen op de bovenste plank.
Snel halen ze een ladder, zonder te zien dat de balken van de voorraadschuur verrot zijn. Alles stort in en de hele voorraad van de dieren komt in de rivier terecht.
Hoe kunnen Raafje en Eddie dit nog goedmaken? Dan zien ze een aanplakbiljet waarop een race wordt aangekondigd.  De winnaar krijgt 100 gouden munten! Genoeg voor een nieuwe voorraad!

Het verhaal is jonge kinderen op het lijf geschreven en snijdt universele onderwerpen aan als het belang van vriendschap en teamwork en het ontdekken van je roeping. Raafje met de Rode Sok werd genomineerd voor “Best German Animation Screenplay Award” en is vertoond op een aantal bekende internationale kinder filmfestivals.

Eens kijken van mijn 8-jarige dochter van de film vindt…

raafje-met-de-rode-sok-de-grote-race_2

Je hebt nu Raafje met de Rode sok 2x gezien, wat vind je van de film?

K: Ik vond het een hele leuke film! Ik vond het leuk dat Raafje wel een beetje eigenwijs was, maar eigenlijk vond ik de hele film leuk. Iedereen was lief en leuk voor elkaar, dat vind ik leuk.

 

Kende jij Raafje al?

K: Ik kende Raafje nog niet, maar je zei toch dat er ook een andere film van was? Wanneer gaan we die kijken?

 

Was er nog iets engs bij Raafje en de Rode sok?

K: Hmmm… alleen de stoute vader papegaai. Hij was stout omdat hij stiekem in de auto ging, maar dat mocht helemaal niet!

 

Kun je in je eigen woorden vertellen waar de film over gaat?

raafje-met-de-rode-sok-de-grote-race_12 hethuishoudenvan.nlK: Huh? Wat bedoel je? Moet ik vertellen waar de film over gaat? Oh!

Het gaat over een zwarte Raaf die erg ondeugend is. De raaf heeft een rode sok en een hij heeft een vriendje Eddie. De vader van Eddie is wel heel stout, omdat hij altijd perse wil winnen. Als zijn kind gaat racen, moet hij ook perse racen. Want hij wil winnen! Maar Raafje en Eddie gingen racen samen met andere vriendjes. Ze gingen racen om geld te winnen. Raafje moest eigenlijk geld winnen omdat hij een schuur moest maken, die had hij stuk gemaakt.

Was de film goed afgelopen?

K: Ja, aan het einde was iedereen erg blij.

 

Zou jij Raafje met de Rode sok aanbevelen bij jouw vriendjes en vriendinnetjes?

K: Ja, dat zou ik wel willen. Ik denk alleen dat de stoere jongens uit mijn klas dit niet zo’n coole film vinden. Maar verder wel iedereen hoor!

Mam? Mag ik Raafje straks nog een keer zien?

 

Raafje met de Rode sok is een enorm leuke Duitse film over acceptatie en vriendschap. Iedereen mag zijn wie hij is. Persoonlijk vind ik het een film die iedereen gezien moet hebben, zeker om de boodschap.

Raafje met de Rode sok is deze meivakantie te zien in diverse bioscopen.

raafje kleurboek hethuishoudenvan.nl

 

Winnen

Van de distributeur van Raafje met de Rode sok, TwinFilm, mag ik 3 kleurboeken

EN 3x 2 vrijkaarten voor de film weggeven! Wil jij deze winnen?

Kijk hier om te kijken wat je moet doen!

 

 

 

Facebook Comments

One thought on “Raafje met de Rode Sok”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.