the relationshift

Relationshift

Leestijd: 7 minuten

Relationshift

Nieuw online programma geeft relaties een boost

Voor mijn vakantie en mijn hernia debakel, kreeg ik van een van mijn contacten binnen een PR bureau een mailtje. Zij weten dat ik gek ben op gadgets en nieuwe technologieën en informeerde mij over De Relationshift, een nieuw online programma dat relaties een boost zou geven.

the relationshift

Nu is er niets mis met mijn relatie. Wij zijn al 16 jaar heel erg gelukkig samen en hoewel we echte filmfans zijn, weten we echt wel dat dat happily ever after een heerlijk sprookje is. Een huwelijk, een relatie – met wie dan ook – is hard werken. Dag-in, dag-uit. Ondanks dat, vond ik het best leuk om er een stukje over te schrijven. En toen bood ze aan om de Relationshift zelf te testen…

Wat is de Relationshift?

The Relationshift is een nieuw online programma waarin koppels 21 dagen lang elke dag een vraag, opdracht of activiteit krijgen die gericht is op een van de thema’s communicatie, intimiteit, mindfulness en kernwaarden. Deze vragen en opdrachten zijn samengesteld door diverse experts op het gebied van (neuro)psychologie, mindfulness en relaties, maar bijvoorbeeld ook sport en kunst. De experts geven in het programma uitleg en toelichting bij de opdrachten via audio en video.

The Relationshift onderscheidt zich door te focussen op goede en leuke aspecten in de relatie en daarmee te zorgen voor een positieve boost. Na 21 dagen zijn partners zich (opnieuw) bewust van elkaars gevoelens, dromen en fantasieën, voelen zij zich meer verbonden met elkaar en ervaren zij meer intimiteit. Het belangrijkste doel van het programma is echter simpel: samen plezier beleven.

the relationshift
impressie van de app

Praktisch

Nou, dat leek me wel wat. Zoals ik al zei, Remy en ik hebben een goede relatie en we hebben samen menig tornado overleefd. We delen lief en leed met elkaar, we houden van elkaar, we hebben enorm veel lol met- en om elkaar en we accepteren elkaar zoals we zijn. Voor mij is hij, naast de liefde van mijn leven, echt mijn beste vriend. Daarnaast is hij de vader van mijn kinderen, wat voor mij veel meer zegt dan een ring om mijn vinger en een witte jurk die mij een vakantie kost ( zoals ik al zei.. ik ben best praktisch.) Ik hoop oprecht dat ik samen met hem oud en rimpelig mag worden. Maar ja, dat kan ik wel zo zeggen.. maar wat zegt zo’n test er van? En kan die test er voor zorgen dat we echt opnieuw bewust worden van onze gevoelen van elkaar?

Het weekend voordat alle ellende begon, bracht ik voorzichtig het nieuws dat ik een nieuwe review mocht schrijven voor een hele leuke app; Relationshift. Zoals altijd keek hij me nieuwsgierig aan en moedigde mij aan om verder te praten. ” Nou schat, het is een leuke interactieve test die we samen moeten gaan doen….” Eeeeeeeeen weg was de aandacht. “Een relatietest dus”, kaatste hij terug, terwijl hij zijn aandacht weer richtte op de tv. Shit! Hij had het door en hij had daar he-le-maal geen trek in. Ik probeerde het nog een keer goed te praten, maar gaf me die avond gewonnen. Maar, ik zou niet opgeven.

De proef op de som…

Hernia of Ischias Hethuishoudenvan.nlEen aantal dagen later, terwijl ik kermend van de pijn alleen maar op de bank kon liggen, kwam de Relationshift nog eens ter sprake en tot mijn verassing wilde hij me dan wel even helpen. Yessssss! Daar gingen we dan, 21 dagen lang. Met hier en daar een smokkeldag er tussendoor (sssst niet doorvertellen)

 

De app

De Relationshift kun je op 2 manieren doen, via de website of via een app. Er is zowel een app gemaakt voor Android als voor Apple. Beide kun je downloaden via zowel de website als de App Store en Google Play. Omdat ik plat op mijn rug moest liggen vanwege de hernia (en niet vanwege de test) kozen wij uiteraard voor de app.

 

the relation shift -Google-Play-App-Store - hethuishoudenvan

 

Het eerste wat mij opviel aan de app was dat het er heel erg mooi uit ziet! Mooi design, een rustig uiterlijk en heel makkelijk te bedienen. Ook de opbouw van de vragen of opdrachten zijn erg goed omschreven en zeer makkelijk om uit te oefenen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet iedere dag als een schooljongetje/meisje klaar te zitten met een pen en papier in de hand om jouw antwoorden op de schrijven. Per opdracht kun je jouw uitkomsten inspreken, wat de interactie – wat mij betreft- echt een meerwaarde geeft. Zo kun je dat bijvoorbeeld na een fikse ruzie ook nog eens naluisteren en- zoals wij vrouwen vaak doen – voor zijn voeten gooien 😉

 

De opdrachten of oefeningen

Wat mij persoonlijk niet stoort, maar wat wel opvalt is dat de Relationshift in het Engels is. Hoewel wij in Nederland over het algemeen allemaal goed Engels spreken -en wij dus ook- kan ik me voorstellen dat niet iedereen daar van gecharmeerd is. Soms moest ik wel even 2 keer nadenken voordat ik de hele opdracht echt begreep.

#1

Maar dat terzijde. De opdrachten zijn heel mooi opgebouwd en allemaal via het zelfde stramien. Je drukt op het nummer van de dag en en mooi scroll screen geeft aan wat het thema van de opdracht/oefening is. Vervolgens scroll je naar beneden op het scherm.

the relation shift - hethuishoudenvan.nl

#2

Als tweede zie je een uitgebreide uitleg over het doel van de opdracht/oefening.

 

the relation shift 3- hethuishoudenvan.nl

#3

Wanneer je dat hebt gelezen kun je wederom naar beneden scrollen voor een audio introductie. Een Amerikaanse  mevrouw legt rustig en begrijpbaar uit wat je vandaag gaat doen en waarom dat zo nuttig is. Het zen muziekje op de achtergrond moet een serene sfeer creëren, maar misschien heb ik te veel sci-fi films gezien… Ik kan het niet helpen om, door de combi van de stem van de dame en het serene muziekje, het gevoel te hebben dat straks Sam en Dean Winchester binnen komen stormen opzoek naar vampieren, demonen en ander gespuis. Het feit dat ik niet de enige ben met die gedachte, stelde mij in ieder geval gerust en zorgde iedere keer weer voor een pretmomentje. Oh Yes, he loves me!

 

the relation shift 2 - hethuishoudenvan.nl

 

#4

Wanneer de audio introductie voorbij is, kun je lezen hoe je de opdracht van vandaag gaat uitvoeren. Dit zijn interactieve opdrachten. De ene keer moet je toch je pen en papier tevoorschijn halen en de andere keer moet je een interactieve vragenlijst invullen of zelf jouw verhaal of antwoord inspreken.

Bij sommige opdrachten vind je nog wat achtergrond informatie, bijvoorbeeld over een spreker, een auteur of voorgestelde artikelen die je kunt lezen.

Zo kun je 21 opdrachten vol maken, in 21 dagen. Je bent iedere dag ongeveer tussen de 5 en 30 minuten bezig met een opdracht. Wanneer je elkaar een liefdesbrief moet schrijven, schrik dan niet dat hij er een half uur langer over doet voor veel minder worden dan jij. Oh.. en nog een tip: doe de Relationshift niet in bed.. Bij dag 1 lag mijn lief na de eerste 10 seconden van de audiointroductie al te slapen 😉

 

the relation shift 5- hethuishoudenvan.nl
Photocredit: Brooke Cagle

Conclusie

Hoewel wij beide zeer zeker zijn van elkaar en ook nog eens vrij nuchter van aard zijn, zou ik deze app niet zomaar kopen. Dat is jammer, want uiteindelijk geeft het je wel meer inzicht. Ja, om sommige opdrachten hebben we elkaar als nuchtere Hollanders aan zitten kijken met de vraag “is dit echt nodig?” en hebben we ook geregeld in een deuk gelegen. Maar de Relatieshift heeft ons ook een aantal keer op serieuze gesprekken gebracht. Iets waar we in het dagelijks leven nog wel eens zo overheen walzen of eigenlijk niet eens bij stil zouden staan. Serieuze gesprekken als: ” Hoe was het voor jou eigenlijk toen onze dochter heel ziek was”  en “Hoe heb jij nu echt die burnout ervaren?”

 

the relation shift 4 - hethuishoudenvan.nl

Of we er uiteindelijk heel veel hechter van zijn geworden weet ik niet. Zoals ik al had geschreven, hebben wij in die 16 jaar dat we samen zijn al flink wat tornado’s overwonnen samen. Tornado’s die menig relatie wel doet wankelen of zelfs laat sneuvelen. Dus dat we samen sterk zijn en hij mijn rots is, dat wist ik al. Maar Ik heb er zeker geen spijt van dat ik de Relationshift heb gedaan. En wie weet, over een paar jaar, doen we ‘m gewoon nog een keer. Om te kijken hoe we er dan voor staan.

 

 

 

 

The Relationshift is vanaf nu te gebruiken via een website en app en is beschikbaar vanaf € 20,- voor het volledige programma.

Over de Relationshift

the relation shift Andrea Davina- hethuishoudenvan.nl
Photocredit: Nieuws.nl

The Relationshift is opgezet door Roel Elshout en Andrea Davina. Het stel besloot aan het begin van hun relatie jaarlijks samen te bekijken of ze wilden ‘bijtekenen’ voor het volgende jaar. “Een soort APK keuring van onze relatie,” aldus Andrea. “Aan deze ‘check’ koppelden we een leuk uitje of een romantische date, het was niet zo zakelijk als het klinkt.” Na enige tijd schoot het jaarlijkse evaluatiemoment er wel eens bij in omdat beide partners het te druk hadden met werk, kinderen en sociale activiteiten. Roel en Andrea gingen op zoek naar een alternatief voor deze ‘APK keuring’. “Met een hond volg je een puppycursus, we lezen boeken om onze vakkennis op peil te houden en gaan naar de sportschool om ons lichaam gezond te houden, maar wat doen we nu eigenlijk voor het onderhoud van onze relatie?” Zo kwam het idee voor The Relationshift: een toegankelijk programma om bij voorkeur jaarlijks te volgen, dat niet te veel tijd kost en waarin partners zich volledig op hun relatie, elkaar en zichzelf richten.

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 171

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.