Het huishouden van

Van dikke vette stress..

Leestijd: 2 minuten

naar overzicht en struktuur

Het is maandag en ik heb stress.. Dikke, vette, mega stress. Afspraken lopen door elkaar, mijn altijd zo strakke planning is als een opgedroogd elastiekje gesprongen. Ik voel me als een hondje die wanhopig achter zijn staart aan rent op de hoop dat ik dat ding in de nabije toekomst te pakken weet te krijgen. Ik heb meer rust nodig. Meer structuur!

Leve de structuur, blog, hethuishoudenvan
credits: unsplash

Het is een drukke periode geweest, met veel hobbels. Zoals dat in elk gezin voorkomt, race ik met mijn kinderen van hot naar her, probeer ik mijn werk goed te plannen en alles op tijd af te hebben om ook weer op tijd op het schoolplein te staan om vervolgens de waslijst met “thuis-to-do’s” af te werken. Daarnaast rij ik bijna wekelijks naar mijn moeder, die door ziekte op het moment is uitgeschakeld. En van mijn moeder naar mijn oma.

Watte?

In mijn hoofd regeert een pak met watten en hoe hard ik ook mijn best doe, hoe vaak ik ook iets op mijn to-do lijst schrijf, ik krijg niet alles gedaan wat ik graag wil. En dat dag in… dag uit.. Vet f*’ing faboulus hoor… NOT! Het is gewoon chaos. 

Hethuishoudenvan, blog, structuur
Oh hoe graag zou ik deze rust dagelijks in huis willen zien! 

En laat ik nou net niet zulke goede vriendjes zijn met chaos. Maar laat dat nou net hetgeen zijn wat er uit mijn handen komt.. chaos. Door het ontbreken van een schoonmaakster, lijkt het alsof er een hele kudde paarden hier in huis hebben huisgehouden. Overal ligt rommel, schoenen liggen door de hele gang en de eettafel ligt bezaaid met papieren en enveloppen. Oh, en heb je mijn insta-story gezien? Die lekkage in de garage kwam er ook nog even bij.

Yogamat

Nadat ik met mijn overvolle laptoptas en mijn chaotische wattenkop over de zoveelste schoen struikel en en vloekend om 10 over 8 de deur uit stamp (om vervolgens nog net op tijd te bedenken dat mijn sleutels nog op de keukentafel liggen), besluit ik dat het klaar is. Ik voel me overweldigd door al die ballen die hoog, hoger, hoogst moeten en heb totaal geen overzicht meer. Dit was niet de moeder die ik wilde zijn. Deze versie van mijzelf haat ik! En zelfs op de yogamat kom ik niet meer tot rust. Nou ja… als ik al toe kom aan die yogamat. Tijd voor actie!

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.