Boek review: Touching Juliette Serie – Tahereh Mafi

Leestijd: 3 minuten

Ik heb naast schaamteloos dansen een zwak voor boeken. Daar kan ik niets aan doen, het lezen van een boek staat voor mij gelijk aan het ontsnappen aan de realiteit, even alles en iedereen achter me laten en mijn fantasie de vrije loop geven.

Een van de boekseries die mij tot op de dag van vandaag bij blijven, zijn de boeken van Tahereh Mafi, een Amerikaanse schrijfster die op haar 24ste haar eerste bestseller schreef.

Laat me jullie mee nemen naar de wereld van Juliette Ferrars in de “Touching Juliette” – serie. Een wereld waarin je van begin tot einde in wordt gezogen.

 

Tahereh Mafi – “Vrees me”

 

Vrees me

 

Het gebeurt niet vaak dat ik na de eerste pagina een boek niet meer kan wegleggen. Vanaf het allereerste moment dat ik kennis maak met Julliet, wil ik meer van haar weten. Ik word meegezogen in haar wereld en leef intens met haar mee.

 

De wereld is niet meer zoals wij deze kennen. Er is weinig tot geen groen meer, de meeste dagen is het gauw en guur buiten. De bevolking woont niet meer in huizen, maar in aangepaste zeecontainers. Alleen julliette niet. Julliette is 16 en zit al een jaar opgesloten in een cel omdat ze anders is. Niemand kan haar aanraken, want aanraken heeft verschrikkelijke consequenties. Dan gaat ineens haar cel deur open en haar leven veranderd voorgoed. Een prachtig verhaal, die je doet wensen naar meer, volgt.

 

Ook de omslag is, net zoals het boek, prachtig! En hoewel het officieel een boek is voor jong volwassenen, en naast de “Hunger Games serie” wordt verkocht, vind ik dat dat dit boek te kort doet. Het verhaal van Julliette is heftig en intens en groeit uit tot een echte roman.

 

“Vrees me” is het eerste deel van de Touching Julliet serie van woorden tovenares Tahereh Mafi. Haar levendige schrijfstijl is bijna poëtisch en zal menig schrijver jaloers achterlaten.

De Touching Julliette serie bestaat uit:

Deel 1: Vrees me

Deel 1.5: Verwoest me

Deel 2: Breek me

Deel 2.5 Versplinter me

Deel 3: Vertrouw me

touching Juliette

 

Wat mij betreft verdient dit boek, evenals de rest van de serie, 5/5 dik verdiende sterren.

Titel: Vrees me
auteur: Tahereh Mafi
Originele titel: Shatter me
uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 9789020679595
aantal pagina’s: 351
verschijningsdatum: september 2012
Wil je deze boeken ook lezen? Je kunt ze kopen bij o.a. Bol.com

Dagdeal (728x90)

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 171

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.