Erin Watt De verleiding Hethuishoudenvan.nl

Verleiding van Erin Watt

Leestijd: 3 minuten

Boekreview

Verleiding van Erin Watt

 

Het is vrijdag en ik loop met 2 kinderen in de Bieb. Ik ben vandaag wel een beetje moe. De nasleep van de hernia zorgt er voor dat ik sommige dagen wat meer last heb dan andere en vandaag is nu net zo’n dag. Ik heb de hele week achter mijn laptop gezeten en plof het liefst apathisch op de bank. Maar we moeten boeken terug brengen naar de bibliotheek en daar hebben mijn kinderen nou nooit problemen mee.

Erin Watt - De verleiding - Hethuishoudenvan.nl

Terwijl zij op gepaste snelheid richting kinderboekenhoek racen, lever ik de oude boekenstapel in en installeer ik mij op de bank. In vol automatisme pak ik mijn iPhone en check mijn mailbox. 32 mails…. jemig! En dat alleen al van vandaag en gisteren avond. Wanneer ik de mails scan, zie ik dat er  allemaal mooie boeken binnenkort uit komen (zucht…hartje…lezen..) en mijn oog valt op Erin Watt. Dat zegt mij iets.. Daar had ik toch al eens een preview over gedaan?

Ik besluit mijn telefoon op te bergen en loop rustig naar de Young Adult boeken. En helemaal aan het einde van die sectie, onderin, vind ik het boek dat ik zoek: De Verleiding van Erin Watt en ik besluit deze mee te nemen. Ik wilde het boek al heel graag lezen, maar ik ken mijzelf.. als ik eenmaal in een trilogie begin waarvan het tweede deel nog niet eens uit is, raak ik verschrikkelijk gefrustreerd als het boek bijna uit is. Want ik wil weten hoe het verhaal verder gaat!

Met een hele stapel kinderboeken, De Verleiding van Erin Watt en 2 uitzinnige kinderen verlaat ik de Bieb en rij naar huis waar we ons allemaal met boek op de bank nestelen. Ik hou van dit soort dagen!

Het verhaal

Erin Watt De verleiding Hethuishoudenvan.nlElla is 17  (de ik-persoon) en is een echte overlever. Als stripteasedanseres knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. En ze is vastbesloten haar leven op orde te krijgen. Ze wil naar de universiteit, een fatsoenlijke baan en weet dat ze daar hard voor moet knokken. Dan verschijnt Callum Royal uit het niets. Callum is rijk, de beste vriend va haar “vader” en vader van 5 prachtig onweerstaanbare zonen. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella in huis nemen.
Als Ella, na een bijzondere ontmoeting met Callum, toch besluit bij hun in te trekken op het enorme landgoed krijgt ze met enorme uitdagingen te maken, die haar het leven niet makkelijk maken. Binnen korte tijd gaat ze van straatarm, naar een enorme villa met maandelijkse toelage en een prestigieuze school. Voor Callum is niets te gek. Echter zitten zijn zoons daar niet echt op te wachten…

Het boek

Wanneer ik mij installeer op de bank, zit ik zo in het boek. Het leest makkelijk weg en voor ik het weet heb ik een kwart boek verslonden. Al snel heb ik een zwak voor Ella en kan ik de Royals maar moeizaam uitstaan. Stelletje…. Wat mij wel opvalt, is dat het taalgebruik in het boek – voor een young adult – soms best plat is. Het begint heel keurig, maar binnen no-time komen er wat tiener-heren aan het woord die absoluut geen blad voor de mond houden.  Wanneer ik een dag later verder lees, beginnen mijn oren te gloeien.. is dit een young adult boek? Seksuele zinsspelingen, handelingen en het grove taalgebruik lijkt mij nou niet bepaald het genre Young Adult (vanaf 16 jaar) en ik vraag mij af of deze leeftijdsgroep überhaupt toe zijn aan dit boek. Ik zie meer overeenkomsten met 50 tinten grijs en een boeketreeks. Het kan aan mij liggen!

Toch is het een leuk boek. Zoals ik al zei, leest het vlot weg. Hier en daar miste het wat diepgang. Maar toch kan ik het moeilijk wegleggen. En als ik naar het einde van het boek toe lees, voel ik het al aankomen. Een enorme cliffhanger, die mij gefrustreerd achter laat. Want nu moet ik nog een hele maand wachten tot het tweede deel in het Nederlands uit komt!

Verleiding van Erin Watt ligt nu in de winkel en online.

 

Note: Het boek is mij niet toegezonden door de uitgever. Echter door op de links te klikken in het artikel, steun je mij. Het kost jou niets, maar kan bij mij inkomsten genereren.

Liever gewoon kopen? Geen probleem! Ik hoop je wel snel weer terug te zien op het blog.

PS: Had jij al op Hethuishoudenvan.nl gestemd?

 

40+ en freaking fabulous! Wie zegt dat het leven stopt na 40? Grijze muis? Hell no! Welcome to my world!!
Posts created 172

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven

Koekje bij de koffie?
Ook wij maken bij Hethuishoudenvan.nl gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen.